Οι Suburban Savages κυκλοφόρησαν νέο single με τίτλο ‘Aroused and Confused’

Οι Νορβηγοί avant-proggers Suburban Savages κυκλοφόρησαν το Aroused and Confused, το πρώτο single από το επερχόμενο album τους, Demagogue Days, που θα κυκλοφορήσει από την Apollon Records Prog σε LP/CD/digital στις 5 Μαρτίου.

Αν και είναι το μεγαλύτερο κομμάτι του δίσκου, το Aroused and Confused φάνταζε ως η ιδανική επιλογή για πρώτο single, καθώς σε αυτό φαίνεται πόσο έχουν ωριμάσει οι Suburban Savages ως μουσικοί και συνθέτες από την κυκλοφορία του Kore Wa! το 2017 (οι κριτικές μας εδώ).

Η μπάντα σχολιάζει: “Στο Demagogue Days η μουσική έχει γίνει πιο δυναμική, οι ενορχηστρώσεις εκλεπτυσμένες και φιλόδοξες. Τα φωνητικά διαδραματίζουν σημαντικότερο ρόλο από ό,τι σε προηγούμενα άλμπουμ. Το Aroused and Confused είναι ένα ενεργητικό κομμάτι όπου η πολυπλοκότητα και η παιχνιδιάρικη φύση χωρίζονται φυσικά σε πιο ονειρικά και μελαγχολικά περάσματα. Οι στίχοι βασίζονται στη συνειδητοποίηση και τεχνικές κοπής, λέξεις που επιλέγονται με γνώμονα τις ηχητικές τους ιδιότητες και την πραγματική τους σημασία.”

Suburban Savages:

Trond Gjellum: φωνητικά, ντραμς, percussion, programming, synths, samples
Anders Kristian Krabberød: μπάσο, e-bow κιθάρα
Mari Lesteberg: δεύτερα φωνητικά, synths
Thomas Meidell: φωνητικά, ηλ. κιθάρα, ηλεκτρικό sitar, synths

+ Aleksandra Morozova: δεύτερα φωνητικά