Η Hedvig Mollestad ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου της solo album ‘Tempest Revisited’

Η Hedvig Mollestad ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός νέου solo abum με τίτλο Tempest Revisited μέσω της Rune Grammofon στις 19 Νοεμβρίου. Το Tempest Revisited θα είναι ο δεύτερος προσωπικός δίσκος της Mollestad μετά το Ekhidna το 2020 (δίσκος της χρονιάς για το 2020 με βάση τους συντάκτες του Progrocks.gr) για το οποίο κέρδισε το βραβείο Spellemannpris (Νορβηγικά Grammy)Επίσης νωρίτερα φέτος κυκλοφόρησε το Ding Dong. You’re Dead. με τους Hedvig Mollestad Trio.

Η Rune Grammofon ανακοίνωσε: “Το Tempest Revisited τραβάει γραμμές πίσω στο 1998 και στο ξεκίνημα της Rune Grammofon. Αυτή ήταν η χρονιά που κυκλοφόρησε το Electric, τα συλλεγμένα ηλεκτρονικά έργα του Arne Nordheim, ενός από τους μεγαλύτερους συνθέτες της Νορβηγίας. Αυτή ήταν επίσης η χρονιά που επιλέχθηκαν τμήματα από το The Tempest, πιθανώς το πιο αγαπημένο και γνωστό έργο του, για να παρουσιαστούν στα εγκαίνια του Parken, του νέου πολιτιστικού οίκου στο Ålesund, γενέτειρα της Hedvig Mollestad. Το Tempest Revisited έχει εμπνευστεί άμεσα από το έργο του Nordheim, καθώς και από τον κακό καιρό της Νορβηγίας, και προσαρμόστηκε από την αρχική εκτέλεση του 2018 σε παραγωγή της Hedvig την επόμενη χρονιά. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι ένα μεγάλο παράδοξο ότι αυτή μπορεί να είναι η πιο λυρική και λιγότερο επιθετική δουλειά της Hedvig. Από την άλλη, είναι ένας αρκετά δυναμικός δίσκος, με πολύ φως και σκιά και αρκετά ηχητικά μέρη στη δουλειά που ανακαλούν αυτά τα στοιχεία και το Gran Cassa είναι μόνο ένα από αυτά.”

 

Tempest Revisited also featurws Marte Eberson who played on Ekhidna, Ivar Loe Bjørnstad from her trio and Trond Frønes (Red Kite) on bass as well as three saxophone players: Martin Myhre Olsen, Karl Nyberg and Peter Erik Vergeni.

Hedvig Mollestad – Tempest Revisited
1. Sun On A Dark Sky
2. Winds Approaching
3. Kittywakes In Gusts
4. 418 (Stairs In Storms)
5. High Hair