Ο παραγωγός και μουσικός Rupert Hine πέθανε στα 72 του χρόνια

Ο καταξιωμένος παραγωγός, συνθέτης και μουσικός Rupert Hine πέθανε στα 72 του χρόνια. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η αιτία θανάτου.

Ο Hine ξεκίνησε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του ‘60 ως το ήμισυ του folk rock ντουέτου Rupert & David. Κυκλοφόρησαν μόνο ένα single, μια εκδοχή του The Sound of Silence των Simon & Garfunkel το 1965. Στο τραγούδι συμμετείχε ο νεαρός τότε Jimmy Page στην κιθάρα. Η προσωπική καριέρα του Hine ξεκίνησε στις αρχές των 70s με τα Pick Up The Bones (1971) και Unfinished Picture (1973). Σχημάτισε το prog rock σχήμα Quantum Jump με τον μπασίστα των Caravan John G. Perry και κυκλοφόρησαν τα Quantum Jump (1976) και Barracuda (1977). Η μπάντα είχε ήδη διαλυθεί όταν το The Lone Ranger έγινε hit, αλλά επανασυνδέθηκαν για να παίξουν στο Top Of The Pops. Οι δίσκοι του Hine στα 80s, Immunity (1981), Waving Not Drowning (1982) και The Wildest Fish To Fly απέσπασαν πολύ καλές κριτικές.

Ωστόσο, στο παρασκήνιο ο Hine ήταν πιο επιδραστικός. Ως συνθέτης και παραγωγός συνέβαλε σε θρυλικές δουλειές, όπως στην παραγωγή του πλατινένιου δίσκου The Other Side of the Mirror της Stevie Nicks του 1989 και τη συμμετοχή στη σύνθεση τριών από τα κομμάτια του δίσκου. Ο HIne έκανε και την παραγωγή στα albums Presto (1989) και Roll the Bones (1991) των Rush, όπως και σε δίσκους των Martin Grech, Camel, Kevin Ayers, Anthony Phillips, Saga, Underworld, Tina Turner, The Thompson Twins, Chris De Burgh, Suzanne Vega, Howard Jones, The Fixx κ.ά.

Το 1990 ο Hine έκανε την παραγωγή στο One World One Voice, ένα world-music album με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση με συμμετοχές από τους Peter Gabriel, Clannad, Kevin Godley, Lou Reed και Sting, ενώ έκανε και την παραγωγή σε δύο Songs For Tibet albums μετά από παράκληση του Δαλάι Λάμα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης