Δείτε το video για το νέο κομμάτι του David Gilmour ‘Yes, I Have Ghosts’ τραβηγμένο στην Ύδρα

Ο David Gilmour κυκλοφόρησε το νέο κομμάτι του με τίτλο Yes, I Have Ghosts, το πρώτο του υλικό μετά το Rattle That Lock το 2015.

Τα νέα για την ηχογράφηση ήρθαν στο φως τον προηγούμενο μήνα, όταν αποκαλύφθηκε ότι το κομμάτι μαζί με άλλο υλικό του Gilmour θα εμφανιζόταν στο audiobook της συγγραφέως και συζύγου του Polly Samson με τίτλο A Theatre For Dreamers. Μία εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του audiobook ο Gilmour κυκλοφόρησε το κομμάτι στο οποίο η κόρη του Romany παίζει άρπα και κάνει δεύτερα φωνητικά.

Σε ένα δελτίο τύπου, ο Gilmour αναφέρει: “Δούλευα στο κομμάτι αυτό όταν ξεκίνησε η καραντίνα και αναγκάστηκα να ακυρώσω τη συνεργασία με τραγουδίστριες για τα δεύτερα φωνητικά. Όπως αποδείχτηκε, όμως, η λύση ήταν ακριβώς μπροστά μου και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος με τον τρόπο που η φωνή της Romany μπλέκεται με τη δική μου και η άρπα της ήταν άλλη μία αποκάλυψη.”

Το A Theatre For Dreamers διαδραματίζεται στην Ύδρα το 1960 και η Samson έγραψε τους στίχους του Yes, I Have Ghosts. Μεταξύ των ηρώων της νουβέλας είναι και ο Leonard Cohen σε νεανική ηλικία.