Δείτε την επανένωση των John Petrucci και Mike Portnoy στο video για το ‘Terminal Velocity’

Ο John Petrucci θα κυκλοφορήσει το δεύτερο solo album του, Terminal Velocity, σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες στις 28 Αυγούστου και σε CD και νινύλιο στις 30 Οκτωβρίου από την The Orchard Music και τη δική του Sound Mind Music. Η σύνθεση και η παραγωγή του Terminal Velocity έγιναν από τον Petrucci, η ηχογράφηση από τον James “Jimmy T” Meslin και η μίξη και το mastering από τον Andy Sneap. Το artwork επιμελήθηκε ο Sean M. Smith στο Echo Designlab. Στο album συμμετέχει ο μπασίστας Dave LaRue και ο ντράμερ Mike Portnoy που συναντιέται ξανά σε επίσημη κυκλοφορία με τον Petrucci μετά το 2010.

Ο Petrucci σχολιάζει: “Ήταν υπέροχο να έχω τον Dave να παίζει μπάσο για το album. Είναι τεράστιος παίκτης που μπορεί να τα καταφέρει στα πάντα με γούστο και μουσικότητα. Η μελωδική του προσέγγιση στις μπασογραμμές του και η φοβερή τεχνική και το groove του ξεχωρίζουν στα κομμάτια. Το να έχω τον Mike να παίζει ντραμς στον δίσκο ήταν ξεχωριστό για μένα και έκανε απίστευτη δουλειά ανταποκρινόμενος στα διάφορα στυλ και τις τεχνικές δυσκολίες της μουσικής μου με τρόπο που μόνο εκείνος κατέχει. Ήταν μία κάθαρση και για τους δυο μας νομίζω το να παίζουμε μουσική ξανά μαζί μετά από τόσα χρόνια και το συναίσθημα ήταν υπέροχο! Το πνευματώδες, εμπνευσμένο και ενεργοβόρο παίξιμο του Mike βοήθησε πολύ να ανεβάσει το επίπεδο των κομματιών και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος.”

Το επίσημο video για το Terminal Velocity μπορείτε να το δείτε παρακάτω:

Ο Petrucci δήλωσε για το κομμάτι και το video: “Το Terminal Velocity ήταν το πρώτο κομμάτι που έγραψα για το album όταν μπήκα στο studio τον περασμένο Μάρτιο. Προέκυψε από μία εκ των πολλών ιδεών που είχα συλλέξει τα τελευταία αρκετά χρόνια. Ξεκίνησα με το αρχικό μοτίβο και έχτισα το υπόλοιπο κομμάτι από εκεί. Νομίζω ότι είναι ένα υπέροχο πρώτο single το οποίο αντιπροσωπεύει μερικές από τις διαφορετικές στυλιστικές πλευρές του δίσκου που ήθελα να εξερευνήσω ως κιθαρίστας. Τη μελωδική / θεματική πλευρά, τη riffing πλευρά και την shred πλευρά. Ο Mike και ο Dave έκαναν εξαιρετική δουλειά στο κομμάτι με όλη την ενέργεια που έβαλαν στις ηχογραφήσεις και τις πρόβες.”

Terminal Velocity track listing:

01. Terminal Velocity
02. The Oddfather
03. Happy Song
04. Gemini
05. Out Of The Blue
06. Glassy-Eyed Zombies
07. The Way Things Fall
08. Snake In My Boot
09. Temple Of Circadia