Οι Subterranean Masquerade ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου τους album ‘Mountain Fever’

Η ισραηλινή prog rock / metal μπάντα των Subterranean Masquerade ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου album τους, Mountain Fever, που θα κυκλοφορήσει στις 14 Μαΐου από την Sensory Records, The Laser’s Edge. Το album θα κυκλοφορήσει σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες, σε CD και σε διπλό βινύλιο σε 45RPM.

Περιλαμβάνοντας 10 κομμάτια και σχεδόν 55 λεπτά, το Mountain Fever ισορροπεί μεταξύ του πρωτοποριακού πειραματισμού και της εκδοχής της μπάντας για την μοντέρνα pop κουλτούρα και τις εκφάνσεις της στη Μέση Ανατολή. Το album έχει αφρικανικά και βαλκανικά πνευστά, αραβικά βιολιά και φωνητικές τεχνικές. Η μπάντα ανέβασε ένα video για το κομμάτι Ascend που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Στο Mountain Fever συμμετέχουν σημαντικοί guest μουσικοί, όπως ο Matan Shmuely (Orphaned Land) στα ντραμς, ο Idan Amsalem (Orphaned Land) που παίζει lead κιθάρα και μπουζούκι στο Mångata, ο Yakir Sasson (Quarter to Africa) που παίζει πνευστά και οι Ashmedi (Melechesh) και Jackie Hole (The Super Things) που τραγουδούν στο Somewhere I Sadly Belong.

Το album ηχογραφήθηκε στα Golan Heights του Ισραήλ και την Fascination Street στη Σουηδία (Leprous, Katatonia, Opeth) όπου την ηχοληψία έκανε ο David Castillo, τη μίξη ο Jens Bogren και το mastering ο Tony Lindgren, ενώ το artwork επιμελήθηκε ο Costin Chioreanu της Twilight 13 Media.

Mountain Fever Track listing:

1. Snake Charmer
2. Diaspora, My Love
3. Mountain Fever
4. Inwards
5. Somewhere I Sadly Belong
6. The Stillnox Oratory
7. Ascend
8. Ya Shema Evyonecha
9. For The Leader, With Strings Music
10. Mångata