Οι Liquid Tension Experiment κυκλοφόρησαν video για το νέο τους single ‘Beating The Odds’

Οι Liquid Tension Experiment κυκλοφόρησαν video για το νέο τους single Beating The Odds από το επερχόμενο album τους LTE3, το οποίο θα κυκλοφορήσει από την InsideOut Music στις 23 Μαρτίου.

“Αυτό το riff το έφερα στις πρόβες sessions που νόμιζα ότι ήταν ενδιαφέρον γιατί έχει περίεργο χρόνο και παίζεται με τρόπο που είναι δύσκολο να καταλάβεις πού είναι το groove. Όταν το παρουσίασα για πρώτη φορά στα παιδιά, η αρχική τους αντίδραση ήταν «πώς το νιώθεις αυτό»; Όταν το συγκρότημα μπαίνει μετά το riff, ακούγεται μάλλον λίγο «περίεργο», επειδή ο ρυθμός είναι λίγο ασαφής μέχρι να ξεκινήσει το τραγούδι. Αν οι LTE είχαν ποτέ “prog pop hit” αυτό θα ήταν! “- John Petrucci”

“Θυμάμαι τη σύγχυση σε ΟΛΑ τα πρόσωπά μας όταν ο JP άρχισε να παίζει αυτό το αρχικό riff! Φαινόταν τόσο μπροστά, αλλά με μια παράξενο ρυθμό! Πήρε λίγο καιρό για να το εσωτερικεύσουμε, αλλά τότε το λατρέψαμε όλοι! Ένα από τα σπουδαία πράγματα για τους LTE είναι το γεγονός ότι αφήσαμε τους εαυτούς μας να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν!”

-Jordan Rudess

“Το Beating The Odds ήταν το 2ο κομμάτι που γράψαμε στις πρόβες. Αστειευόμενος το αποκαλούσα “το ευχάριστο κομμάτι της πανδημίας” στο studio γιατί έχει μία έντονηupbeat happy αίσθηση… αλλά έχει και κάποιες cool μουσικές αλλαγές από το επικό μελωδικό ρεφραίν έως τα σκοτεινά σόλο.”

-Mike Portnoy

“Ξεκινά με ένα riff εκτός χρόνου, σαν να περπατάς προς τα επάνω με την όπισθεν, αλλά στην επανάληψη το πιάνεις. Μετά ανοίγει σε ένα “υμνικό τμήμα”. Μετά υπάρχουν παράλληλες μπασογραμμές όπου ο Jordan και ο John παίζουν flangy ήχους που ταιριάζουν με το μπάσο. Η ασταμάτητη ενέργεια του Mike φαίνετια εδώ και έχουμε υπέροχα σόλο από τους J&J. Μετά από μόλις 5,5 λεπτά έχουμε fade out… ένα κομμάτι όχι και τόσο τυπικό για εμάς. Αλλά αυτό είναι μόνο το ζέσταμα.”

-Tony Levin