Ακούστε το νέο single των Airbag

Πέρασαν πέντε χρόνια, αλλά το πέμπτο album των Airbag θα κυκλοφορήσει φέτος στις 19 Ιουνίου από την Karisma Records. 

Το A Day at the Beach€ περιλαμβάνει έξι κομμάτια τα οποία ηχογραφήθηκαν κατά το φθινόπωρο και τον χειμώνα  του 2019-20. Εμπνευσμένοι από την αναβίωση της 80s electronica, το new wave την κινηματογραφική μουσική, οι Airbag δημιούργησαν έναν δυναμικό ήχο συνδυάζοντας αιθέρια soundscapes με το χαρακτηριστικό τους κιθαριστικό progressive rock.

Οι Airbag εξηγούν: Το album είναι το αποτέλεσμα μια δυνατής συνεργασίας μεταξύ των τριών μας. Έχοντας χάσει δύο original μέλη από το προηγούμενο album μας, αναγκαστήκαμε να ξανασκεφτούμε πώς γράφουμε και δημιουργούμε νέα μουσική, αλλά αυτό μας επέτρεψε να εξερευνήσουμε κάτι καινούργιο που προέκυψε να είναι συναρπαστική εμπειρία. Στιχουργικά, το A Day at the Beach€ είναι κατά βάση μια ιστορία την οποία αφηγείται ένας σύζυγος, πατέρας και αδελφός αφήνοντας την οικογένειά του και οδεύοντας σε ένα άγνωστο μέλλον. Είναι η αντίθεση μεταξύ του απελπισμένου ατόμου που παλεύει να επιβιώσει και των ανθρώπων ισχύος που παρατηρούν από απόσταση ασφαλείας. 

Για την παραγωγή του A Day at the Beach€, οι Airbag συνεργάστηκαν και πάλι με τον ηχολήπτη Vegard Sleipnes, ενώ το mastering ανέλαβε ο Jacob Holm-Lupo. Η παραγωγή έγινε από τους Asle Tostrup και Bjørn Riis και, όπως πάντα, το artwork ανέλαβε ο vocalist Tostrup. Το album, το πρώτο της μπάντας ως trio, περιλαμβάνει guest μουσικούς όπως ο Kristian Hultgren (Wobbler).

Το τραγούδι Sunsets ήταν το δεύτερο single από το επερχόμενο album, για το οποίο η μπάντα αναφέρει:

Το Sunsets γράφτηκε στα πρώτα στάδια δημιουργίας του album. Ξοδέψαμε πολύ χρόνο δοκιμάζοντας διαφορετικές ενορχηστρώσεις και απλά τζαμάροντας μαζί, το οποίο δεν είχαμε κάνει για κάμποσο καιρό. Φέραμε τον Kristian Hultgren των Wobbler στο μπάσο και τον Ole Michael Bjørndal των Oak στην κιθάρα και οι δυο τους συνέβαλαν στην ενορχήστρωση. Όπως και με το πρώτο single, Machines and Men, το Sunsets έχει αυτή την αντίθεση μεταξύ σκληρού rock και ηλεκτρονικών στοιχείων, το οποίο επιχειρήσαμε γενικά στο καινούργιο μας album. Οι στίχοι σχετίζονται με τις καταστροφικές δυνάμεις της ζωής και της κοινωνίας μας, που ίσως υπογραμμίζουν το γενικό θέμα του album.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης