Δείτε το video clip του ‘Panther’ των Pain of Salvation

Οι Pain of Salvation κυκλοφόρησαν το τρίτο video από το επερχόμενο album τους Panther. Το album κυκλοφορεί στις 28 Αυγούστου από την InsideOut. Αυτό είναι το τρίτο video από το Panther μετά το Accelerator και το Restless Boy.

Ο Daniel Gildenlöw σχολιάζει το ομώνυμο κομμάτι: “Η δουλειά σε αυτό το τραγούδι ήταν έντονη, σχεδόν πυρετώδης και ένιωσα την υποχρέωση να το αφήσω να γίνει αυτό που ήθελε να γίνει, χωρίς φόβο ή προκατάληψη. Αυτό με ώθησε σε πολύ συγκεκριμένους ήχους και προσεγγίσεις. Μπορεί να μην το σκέφτεστε, αλλά αυτό το τραγούδι είναι στην πραγματικότητα ένα από τα πιο πυκνά κιθαριστικά κομμάτια στην ιστορία της μπάντας. Υπάρχουν 16 κανάλια με κιθάρες σε αυτό το τραγούδι. Ναι! Απλά πολλά από αυτά μπορεί να ακούγονται διαφορετικά από αυτά που έχετε συνηθίσει. Αυτό που νομίζετε ότι είναι λούπες είναι στην πραγματικότητα κιθάρες.

“Πάντα ένιωθα ότι η μουσική είναι καλύτερη όταν προέρχεται από μια πηγή πάθους, απογοήτευσης, θάρρους και περιέργειας. Αυτή ήταν, και θα είναι πάντα, η πηγή της δημιουργικότητάς μου. Το Panther είναι όλα αυτά τα πράγματα. Με γοήτευε το hard rock και το metal από παιδί γιατί ακούγεται καινούργιο, ακούγεται γενναίο και ωθεί ανήσυχα τα πράγματα σε ένα ταξίδι. Αν το metal πρόκειται να έχει νόημα, για μένα πρέπει να συνεχίσει να πιέζει και να συνεχίζει να είναι γενναίο. Και η προοδευτική μουσική πρέπει να συνεχίσει να προοδεύει.”

Το video τραβήχτηκε από τον Lars Ardarve την ίδια ημέρα με το clip για το Restless Boy.