Mother of Milllions @ Temple, 20-01-2018

από τον Πάρη Γραβουνιώτη

 

Μετά από έναν εξαιρετικό περσινό δίσκο που ανέβασε κατακόρυφα τον πήχη όχι μόνο για την ίδια την μπάντα αλλά και για την εγχώρια prog metal σκηνή, ήρθε η ώρα να απολαύσουμε και ζωντανά τους Mother οf Millions στην παρουσίαση του Sigma. Το βράδυ λοιπόν της 20ης Ιανουαρίου προβλεπόταν εκρηκτικό καθώς οι Αθηναίοι progsters είχαν ένα ολόκληρο event στη διάθεσή τους  ώστε να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να αναδείξουν το ποιοτικότατο υλικό τους.

Μισή ώρα περίπου μετά τις 21:00 άνοιξαν οι θύρες στο Temple (στην τοποθεσία που βρισκόταν μέχρι πρότινος το Kookoo) και έχοντας ήδη μαζευτεί ένας αξιοζήλευτος αριθμός θεατών, μπήκαμε στον συναυλιακό χώρο και φυσικά επισκεφτήκαμε το πλούσιο merchandise που περιελάμβανε μπλουζάκια και τα Human και Sigma σε μορφή cd, όλα συνοδευόμενα από μαγνητάκια και χάρτινες σακούλες με το logo της μπάντας! Το ρολόι έδειχνε 22:25 όταν έσβησαν τα φώτα και βγήκαν στο σανίδι οι Κώστας Κωνσταντινίδης στην κιθάρα, ο Γιώργος Μπουκαούρης στα drums, ο Πάνος Πρίφτης στο μπάσο και Μάκης Τσαμκόσογλου στα πλήκτρα. Οι προβολείς με το έντονο μπλε χρώμα σε συνδυασμό με τις πρώτες νότες του εξαιρετικού instrumental Emerge που ανοίγει το Sigma μας έβαλαν κατευθείαν στο κλίμα της περσινής δουλειάς των Mother of Millions. Shine φυσικά για τη συνέχεια και ήρθε η στιγμή να απολαύσουμε τη φωνάρα του Γιώργου Προκοπίου, ένας πραγματικά αψεγάδιαστος frontman που πέραν της καταπληκτικής του φωνής φαίνεται να ζει με όλη του την ψυχή κάθε στίχο που ξεστομίζει.

Το set ακολουθούσε πιστά το track list του Sigma, επομένως μετά και το Silence, ένα κομμάτι με χαρακτήρα και στόφα κλασσικού που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχες συνθέσεις καταξιωμένων σχημάτων του χώρου, είχε έρθει η ώρα να βγουν τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα. Η μπάντα απέδιδε σαν καλοκουρδισμένη μηχανή το μοντέρνο, γεμάτο με κοφτά riffs αλλά και συναισθηματικό prog rock / metal της, ο ήχος ήταν πραγματικά όπως έπρεπε αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τον δυναμισμό αλλά και τη λυρικότητα των συνθέσεων τους, ενώ τα εφέ (φωτισμός, video wall) έδεναν ιδανικά με το εκάστοτε κομμάτι. Θα ήθελα εδώ να σταθώ λίγο παραπάνω στον Γιώργο Μπακαούρη, έναν πληθωρικό drummer που γέμιζε με το εμπνευσμένο παίξιμό του το κάθε δευτερόλεπτο.

Η συνέχεια υπήρξε το ίδιο αποστομωτική με τα εντελώς χαρακτηριστικά του ύφους και τους στυλ τους Rome, Collision και Spiral (προσωπικό αγαπημένο μαζί με το Silence) να απογειώνονται σε δυσθεώρητα ύψη. Το φινάλε με το ομώνυμο τους βρήκε να αποθεώνονται και δικαίως από το κοινό με το ζεστό του χειροκρότημα, με τους ίδιους να ανταποδίδουν με σεμνότητα.

Η βραδιά φυσικά δεν ήταν δυνατόν να τελειώσει τόσο νωρίς, έτσι για τη συνέχεια οι Mother of Millions αποφάσισαν να μας αποχαιρετίσουν με μερικές συνθέσεις από το ντεμπούτο τους Human. Τα Orientation και Propaganda Techniques με τον πιο heavy χαρακτήρα τους ζέσταναν ακόμη περισσότερο τον κόσμο, ενώ με το δυναμικό Fire φάνηκε να κλείνουν το set τους. Οι προσταγές του κοινού ωστόσο τους έπεισε για ακόμη ένα τραγούδι,  με την πλειοψηφία να ζητάει το ομώνυμο. Human λοιπόν, και έτσι με το κατά τη γνώμη του γράφοντα καλύτερο κομμάτι του ντεμπούτου τους και με τις sing along προσταγές του Προκοπίου προς τους παρευρισκόμενους να βρίσκουν ένθερμη ανταπόκριση ολοκλήρωσαν μία αψεγάδιαστη εμφάνιση 80 λεπτών που τόσο κοινό όσο και μπάντα θα έχουν να τη μνημονεύουν. Βέβαια, οι ίδιοι οι Mother of Millions έχουν έναν λόγο παραπάνω να θυμούνται τη συγκεκριμένη βραδιά, καθώς όπως δήλωσαν και οι ίδιοι ενθουσιασμένοι, ήταν το πρώτο τους live που ήταν σχεδόν -αν όχι εντελώς- sold out. Συνηθίζουμε να είμαστε γκρινιάρηδες για τη χαμηλή προσέλευση κόσμου σε εν Ελλάδι prog συναυλίες και κυρίως σε αντίστοιχες ελληνικών σχημάτων, δικαιολογημένα τις περισσότερες φορές. Αυτήν τη φορά μόνο ως ελπιδοφόρα μπορεί να χαρακτηριστεί η τόσο έντονη παρουσία του κόσμου στη συναυλία των Mother of Millions, μία μπάντα με σπουδαίο παρόν και ακόμη πιο λαμπρό μέλλον. Rise, Evolve.

 

Φωτογραφίες: Χρήστος Λεμονής

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης