Λεπτομέρειες και πρώτο video clip από το επερχόμενο Virus των Haken

The επόμενο album των Haken με τίτλο Virus θα κυκλοφορήσει στις  5 Ιουνίου από την InsideOut Music, με τους Ross Jennings, Richard Henshall, Charlie Griffiths, Diego Tejeida, Conner Green and Ray Hearne να έχουν ήδη δώσει στη δημοσιότητα το video για το single Prosthetic.

Η μπάντα δηλώνει σχετικά: “το Prosthetic ήταν το πρώτο τραγούδι που ολοκληρώθηκε κατά τη δημιουργία του Virus και πιστεύουμε πως είναι το ιδανικό εναρκτήριο κομμάτι για το album. Είναι πολύ βαρύ κιθαριστικό κομμάτι με τις ρίζες στο 80s thrash riffing, αλλά με τις αντισυμβατικές αλλαγές ρυθμού που μας αρέσει να εξερευνούμε στους Haken. Δυστυχώς δεν είχαμε μια συνεργασία με τους Jeff Hanneman και Robert Fripp, αλλά τουλάχιστον αυτό το κομμάτι έχει επιρροές και από τους δύο!

Στιχουργικά, το κομμάτι είναι μια γέφυρα μεταξύ των Vector και Virus. Το μήνυμα ενσαρκώθηκε περίφημα από τον σκηνοθέτη Vicente Cordero, ο οποίος συνέλαβε υπέροχα και την live ενέργεια της μπάντας με τρόπο που αφενός αναδεικνύει το κομμάτι και αφετέρου θέτει το σκηνικό για ό,τι θα ακολουθήσει.” 

Ο drummer Hearne αποκαλύπτει: “Από όταν κυκλοφόρησε το The Mountain το 2013, μας γίνεται ξανά και ξανά η ερώτηση: ‘Ποιος είναι ο Cockroach King;’ Κι αυτό ήταν κάτι που θέλαμε να εξερευνήσουμε περισσότερο, οπότε το κάναμε μέσω της μουσικής, αναπτύσσοντας και επεκτείνοντας στα μεσοδιαστηματικά, αρμονικά, ρυθμικά και στιχουργικά θέματα του κομματιού. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια καμπύλη που συνδέει τα albums Vector και Virus.”

Οι Blacklake, μακροχρόνιοι συνεργάτες των Haken, έχουν σχεδιάσει το artwork του album, που θα κυκλοφορήσει σε CD, limited edition 2CD, gatefold 2LP/DC και σε ψηφιακές και streaming πλατφόρμες.

Virus is now available to pre-order from InsideOut Music.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης