Οι Zopp ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του δεύτερου album τους ‘Dominion’

Οι Zopp επιστρέφουν! Το βρετανικό progressive rock σχήμα των Zopp επιστρέφουν με το δεύτερο album τους με τίτλο Dominion, μετά το ομώνυμο album τους το 2020.

Το Dominion επιδεικνύει μια ξεκάθαρη εξέλιξη στον ήχο των Zopp, με αποτέλεσμα ένα επικό ταξίδι 42 λεπτών που εκτείνεται σε avant-garde, jazz, ambient, folk, ψυχεδελικό rock και ατελείωτα στοιχεία prog.

Ο Ryan W. Stevenson, ο άνθρωπος πίσω από τους Zopp (συνθέτης, μείκτης, παραγωγός, ερμηνευτής… , βασικά τα πάντα εκτός από τα ντραμς που για άλλη μια φορά έχουν παιχτεί με μαεστρία από τον Andrea Moneta των Leviathan) ηχογράφησε το άλμπουμ στο στούντιο του σπιτιού του που βρίσκεται στα προάστια του Nottingham. , Ηνωμένο Βασίλειο, τα τελευταία 3 χρόνια.

Για όσους ακολουθούν τους Zopp από την ίδρυσή τους, υπάρχει μια σημαντική διαφορά που θα παρατηρήσετε αυτή τη φορά – υπάρχουν φωνητικά! Προχωρώντας από το ορχηστρικό Canterbury Scene neo-prog του πρώτου άλμπουμ, οι Zopp εξελίσσονται τώρα σε μια φόρμα που θυμίζει περισσότερο Marillion ή Yes και όμως δημιουργεί έναν νέο, μοναδικό και άμεσα αναγνωρίσιμο ήχο που τους ξεχωρίζει από την υπόλοιπη progressive μουσική. σκηνή.

Οι λάτρεις του παραδοσιακού ήχου να μην ανησυχούν! Το fuzzed organ και το τεχνικό στυλ παιξίματος των Zopp παραμένει παρόν, αλλά έχει ωριμάσει. «Νομίζω ότι είναι πιο πομπώδες από το πρώτο άλμπουμ», δηλώνει ο Ryan. “Το να γράψω ένα προοδευτικό κομμάτι 14 λεπτών όπως το Toxicity όπου το τραγούδι ρέει συνεχώς ήταν μια πρόκληση, αλλά ένα επιτυχημένο πείραμα παρόλα αυτά. Είναι σημαντικό για μένα να βάλω όλα τα είδη στοιχείων στη μίξη, από διάφορες πηγές μουσικής που με εμπνέουν. Μου αρέσουν μπάντες όπως οι King Gizzard και οι Tame Impala τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο ο ψυχεδελικός ήχος τους, αλλά και η DIY, ανεξάρτητη προσέγγισή τους στη δημιουργία μουσικής».

Το Dominion πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 3 Φεβρουαρίου 2023 μέσω της ιδιόκτητης Flat Circle Records. Σε συνέχεια του πρώτου single, You, οι Zopp θα κυκλοφορήσουν το δεύτερο single Bushnell Keeler και το βίντεο στις 25 Δεκεμβρίου, με τον Jørgen Munkeby των Shining (NOR) στο σαξόφωνο και το φλάουτο.

1. Amor Fati (2.10)
2. You (10.57)
3. Bushnell Keeler (5.07)
4. Uppmärksamhet (3.14)
5. Reality Tunnels (4.11)
6. Wetiko Approaching (2.00)
7. Toxicity (14.22)

Προπαραγγείλετε την ειδική έκδοσηCD εδώ και CD/ψηφιακά εδώ.