Κυκλοφορεί το EP ‘The End Of Dormancy’ των Voivod

Οι Voivod, οι Καναδοί progressive sci-fi metal πρωτοπόροι, επιστρέφουν με ένα  12” βινύλιο και ψηφιακό EP με τίτλο The End Of Dormancy, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 10 Ιουλίου και θα είναι διαθέσιμο παγκόσμια από την Century Media Records. Tο EP επικεντρώνεται σε μία νέα εκδοχή του The Wake track The End Of Dormancy, το οποίο εδώ έχει τίτλο The End Of Dormancy (Metal Section) και έχει ένα section πνευστών (watch video below). Τα άλλα δύο κομμάτια στο EP είναι live εκδοχές του The End Of Dormancy και του νέου κομματιού The Unknown Knows, τα οποία ηχογραφήθηκαν στο Montreal Jazz Fest 2019. 

Προπαραγγελίες του EP μπορούν να γίνουν εδώ http://ow.ly/U3XV50zNCKV

Ο κιθαρίστας Daniel “Chewy” Mongrain σχολιάζει το The End Of Dormancy την ειδική“Metal / Brass Section” εκδοχή:
“Ο Francis Perron (RadicArt Studio), ο οποίος ηχογράφησε και μίξαρε το The Wake έφερε μαζί του τον εξοπλισμό του και το κινηματογράφησε bκαι μετά έκανε το remix του κομματιού. Ήταν μία υπέροχη εμπειρία, μία μεγάλη πρόκληση για μένα να γράψω όλα τα μέρη και να διευθύνω μουσικά. Δεν το κάνω συχνά, οπότε χρειάστηκε πολλή δουλειά και είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα, προσθέτει αυτό το αυτοκρατορικό, μιλιταριστικό στοιχείο, σαν ναυμαχία ρωμαϊκών γαλέρων στην ταινία Ben Hur, με την κλιμάκωση της μουσικής και τα αισθήματα έντασης και άγχους να ταιριάζουν απόλυτα στο κομμάτι. Είμαι περήφανος που παίζω στους Voivod, γιατί κάνουμε αυτά τα τρελά projects και όλοι στην μπάντα ενθουσιαζόμαστε και έχουμε κίνητρο να κάνουμε καινούργια πράγματα. Είναι μία ολοκλήρωση. Εύχομαι αυτό το συναίσθημα να περνάει μέσα από τη μουσική και το σήμα να φτάνει στη συχνότητα του δέκτη!”

Metal Section:
Τρομπέτα I: Dominic Léveillé
Τρομπέτα II: Maxime St-Pierre
Tενόρο σαξόφωνο: François D’Amours
Tενόρο τρομπόνι: Renaud Gratton
Μπάσο τρομπόνι: Jean-Sébastien Vachon
Ενορχήστρωση: Daniel “Chewy” Mongrain

The End Of Dormancy EP tracklisting:

Side A:
01. The End Of Dormancy (Metal Section)

Side B:
01. The End Of Dormancy (Live Montreal Jazz Fest 2019)
02. The Unknown Knows (Live Montreal Jazz Fest 2019)

Στίχοι και μουσική: Voïvod (SOCAN)
(Belanger/Langevin/Laroche/Mongrain)
Έκδοση από την Piggy Was Here/Peer Music

Παραγωγή: Voïvod
Ηχογράφηση & μίξη: Francis Perron
Mastering: Yannick St-Amand

Για το video του The End of Dormancy (σε σκηνοθεσία του Syl Disjonk και παραγωγή του  Igor Simonnet) η μπάντα δηλώνει: “Είχαμε κάποιο δισταγμό σχετικά με την κυκλοφορία του video. Τα γυρίσματα έγιναν τον Νοέμβριο του 2019 και αποφασίσαμε να συνεχίσουμε όπως είχαμε σχεδιάσει. Ανησυχούσαμε αν κάποιες από τις εικόνες μπορεί να φανούν σκληρές κατά τις παρούσες συνθήκες που βιώνουμε παγκόσμια, αλλά το video αυτό κινείται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας και είναι σημαντικό για εμάς.”

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης