Ο Steven Wilson συζητά την πιθανότητα για το Storm Corrosion II

Ο Steven Wilson συζήτησε την πιθανότητα για ένα δεύτερο album των Storm Corrosion μετά το ομώνυμο ντεμπούτο τους το 2012 σε μία συνέντευξή του στο περιοδικό Prog, όπου ανέφερε ότι δουλεύει σε ένα remix του album, το οποίο θα κυκλοφορήσει του χρόνου όταν θα έχουν κλείσει 10 χρόνια από την κυκλοφορία του.

Ο Wilson ανέφερε: “Αγαπάω αυτό το δίσκο. Αυτός ήταν άλλος ένας δίσκος που δημιούργησε πολλές αντιπαραθέσεις. Είμαι τόσο περήφανος για αυτόν τον δίσκο. Μέρος του λόγου για τον οποίο είμαστε και οι δύο περήφανοι είναι ότι ήταν το τελευταίο πράγμα που περίμενε κανείς να κάνουμε. Είναι ιδανικό για 5.1 γιατί δεν υπάρχουν τύμπανα. Κάναμε μια υπέροχη εκδοχή του Drag Ropes σε μια από τις συναυλίες στο Albert Hall που μιξάραμε ξανά. Έτσι, αυτή η έκδοση έχει μιξαριστεί, ακούγεται όμορφη. Το άλμπουμ πρόκειται να γίνει remix στο Atmos. Και νομίζω ότι θα τον επανεκδώσουμε. Και αυτή θα μπορούσε να είναι καλή στιγμή για να κάνουμε έναν άλλο δίσκο. Προφανώς, υπάρχει ένα γεωγραφικό ζήτημα. Δεν μπορούμε απλώς να συναντηθούμε κάθε Τρίτη βράδυ και να τζαμάρουμε και δεν θέλουμε να το κάνουμε μέσω email. Κάναμε το Storm Corrosion όταν ήμασταν στο ίδιο δωμάτιο την ίδια στιγμή όλη την ώρα και δεν θα θέλαμε να κάνουμε έναν δίσκο με άλλον τρόπο. Μου αρέσει να πιστεύω ότι θα το κάνουμε τελικά.”

Ο Mikael Åkerfeldt είχε αναφέρει τα εξής σε μία συνέντευξή του το 2019: “Πάντα μιλάμε λίγο για αυτό, αν θα κάνουμε κάτι καινούργιο. Αλλά ναι, νομίζω ότι θα προσπαθήσουμε. κάποια στιγμή, θα προσπαθήσουμε. Μπορώ σχεδόν να πω εκατό τοις εκατό ότι θα προσπαθήσουμε, χωρίς να το γνωρίζω πραγματικά – αλλά απλώς κρίνοντας από το πώς μιλάμε για αυτό. Αυτό ήταν διασκεδαστικό και καινούργιο και για τους δύο. Αλλά το πρόβλημα όταν ηχογραφείς, είναι ότι υπάρχει ένα σημείο αναφοράς. Άρα είναι πιθανό ότι αν κάνουμε άλλο δίσκο, ίσως να υπάρχει άλλο όνομα για αυτό. Και είναι πιθανό να ακούγεται εντελώς διαφορετικό.”