Ο Roger Waters κατηγορεί τον David Gilmour γι αποκλεισμό από το website των Pink Floyd

Ο Roger Waters κατηγορεί τον David Gilmour, ισχυριζόμενος ότι ο κιθαρίστας αρνείται να του δώσει πρόσβαση στο website των Pink Floyd και τα κανάλια της μπάντας στα social media.

Πριν δύο ημέρες, ο Waters ανέβασε ένα video του κλασικού κομματιού Mother από το The Wall, το οποίο δεν ανέβηκε στο website των Pink Floyd και ήταν η αφορμή για το ξέσπασμα του Waters. Το video ήταν το εξής:

Σε ένα νέο video, ο Waters λέει: “Ενάμισι εκατομμύρια από εσάς έχετε δει τη νέα μας version του Mother, η οποία είναι υπέροχη – πραγματικά ζεσταίνει την καρδιά μου. Αλλά θέτει το ερώτημα: Γιατί αυτό το βίντεο δεν είναι διαθέσιμο σε ένα website που ονομάζεται The Pink Floyd website; Λοιπόν, η απάντηση σε αυτό είναι επειδή τίποτα δικό μου δεν είναι στον website – μου απαγορεύει ο David Gilmour την πρόσβαση. Πριν από περίπου ένα χρόνο, προσκλήθηκα σε ένα είδος Camp David για τα επιζώντα μέλη των Pink Floyd σε ένα ξενοδοχείο σε ένα αεροδρόμιο στο Λονδίνο, όπου πρότεινα κάθε είδους τρόπο για να ξεπεράσουμε αυτό το απαίσιο αδιέξοδο που έχουμε και την κατάσταση που βρισκόμαστε. Δεν είχε αποτέλεσμα, λυπάμαι που το λέω, αλλά ένα από τα πράγματα που ζήτησα, επειδή όποιος από τα 30 εκατομμύρια από εσάς είναι εγγεγραμμένος στην ιστοσελίδα, το έχετε κάνει λόγω της δουλειάς και των πέντε από εμάς: Αυτοί είναι ο Syd, εγώ, ο Rick, ο Nick και ο David για πολλά χρόνια. Και κατά συνέπεια, μου φαίνεται ότι θα ήταν δίκαιο και σωστό εάν πρέπει να έχουμε ίση πρόσβαση σε όλους σας και να μοιραστούμε τα έργα μας.”

Ο David νομίζει ότι του ανήκει. Νομίζω ότι πιστεύει ότι επειδή έφυγα από το συγκρότημα το 1985 είναι ιδιοκτήτης τωνPink Floyd, ότι αυτός είναι οι Pink Floyd και είμαι άσχετος και θα πρέπει απλώς να κρατήσω το στόμα μου κλειστό. Μπορούμε όλοι να έχουμε τις απόψεις μας, αλλά υπήρξαν αντιδράσεις. Φίλοι μου μου λένε ότι μερικές από τις ερωτήσεις που τίθενται είναι: «Γιατί πρέπει να καθίσουμε και να παρακολουθούμε την Polly Samson, χρόνο με το χρόνο, μήνα με μήνα, μέρα με τη μέρα – και τους Von Trapps να μας διαβάζουν αποσπάσματα από τους μυθιστορήματα τους  για να μας βοηθήσουν να κοιμηθούμε τη νύχτα; ” Είναι μια πολύ καλή ερώτηση, αλλά δεν έχουμε να ακούσουμε τίποτα για το τι κάνει ο Roger, για το This Is Not A Drill ή όταν δημιουργεί ένα έργο. Κανένα από τα έργα του δεν έχει δημοσιευτεί, ούτε αναφέρεται η ταινία του με τον Sean Evans US + Them, που μόλις βγήκε. Δεν επιτρέπεται καν να αναφέρουμε κάτι τέτοιο στον επίσημο ιστότοπο των Pink Floyd. Αυτό είναι λάθος. Πρέπει να σηκωθούμε… ή, απλά να αλλάξουμε το όνομα της μπάντας σε Spinal Tap και όλα θα είναι ικανοποιητικά.”

Δείτε ολόκληρο το video του Roger Waters:

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης