Οι Jordsjø αποκαλύπτουν λεπτομέρειες και νέο single από το επερχόμενο album τους

Σχεδόν ακριβώς δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου τους album, οι Νορβηγοί prog rockers Jordsjø επέστρεψαν με τον τρίτο τους δίσκο. Το Pastoralia είναι must για τους οπαδούς του σκανδιναβικού prog, ακολουθώντας την παράδοση σκανδιναβικού rock, progressive rock με ενδιαφέρουσες μελωδίες, και στοιχεία folk.

Το πρώτο single είναι το Skumring i Karesuando, το δεύτερο κομμάτι του Pastoralia. Η μπάντα σχολιάζει: “Το Skumring i Karesuando είναι μία ματιά στην mini Terra Borealis Tour των Jordsjø και Actionfredags, που παίξαμε σε Trondheim, Umeå και Karlsøy. Ένα καραβάνι που βαδίζει αργά και σταθερά μέσα σε έρημα και μαγευτικά τοπία. Το τραγούδι χωρίζεται σε τέσσερα μέρη, τα Ferd, Syner, Ankomst και Hjem.”

Το Skumring i Karesuando μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ.

Γνωστοί από την ανερχόμενη prog σκηνή του Oslo και εμπνευσμένοι από την Ευρωπαϊκή μουσική του 20ού αιώνα και την jazz, το ντουέτο των Jordsjø περιλαμβάνει τον πολυοργανίστα Håkon Oftung και τον ντράμερ Kristian Frøland. Με το Pastoralis, η μπάντα έχει δημιουργήσει ένα μουσικό ταξίδι που ταξιδεύει από μινιμαλιστικά περάσματα mellotron σε μια rock καταιγίδα με τους Jordsjø να κινούνται σε jazz και jazz, μουσικά τοπία.

ΟΙ ηχογραφήσεις και η παραγωγή του Pastoralia έγινε από τους Jordsjø μεταξύ Μαρτίου και Νοεμβρίου του 2020 στο Bjørnerød Gård στο Våler, Østfold. Θεματικά, το album βασίζεται σε όνειρα, μια λαχτάρα για ελευθερία και το φανταστικό μέρος Pastoralia – όπου κάθε μέρα είναι σαν τροπικές βραδιές στη Βόρεια Νορβηγία, όπου οι άνθρωποι του δάσους χορεύουν γύρω από φωτιές.

Οι Jordsjø aστο Pastoralia συνοδεύονται από guests όπως οι Ola Mile Bruland (Actionfredag), Håkon Knutzen, Vilde Mortensen Storesund, Mats Lemjan, Christian Meaas Svendsen και Åsa Ree (Meer, Tusmørke, Wobbler).

Το artwork επιμελήθηκε ο Sindre Foss Skancke, και το tracklisting του Pastoralia έχει ως εξής:

  1. Prolog
  2. Skumring i Karesuando
  3. Mellom Mjødurt, Marisko og Søstermarihånd
  4. Pastoralia
  5. Fuglehviskeren
  6. Beitemark
  7. Vettedans
  8. Jord III

Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει από την Karisma Records στις 7 Μαΐου και θα διατίθεται σε CD, ψηφιακά και σε μαύρο και μπλε βινύλιο (600 κόπιες).  IΜπορείτε να το προ-παραγγείλετε:
 
Webshop: https://www.karismarecords.no/shop/
Bandcamp: https://jordsjo.bandcamp.com
US Webshop: https://karismarecords.aisamerch.com (US)