Οι Motorpsycho ανακοίνωσαν το νέο τους album ‘Kingdom Of Oblivion’ και κυκλοφόρησαν το πρώτο single

Οι Motorpsycho ανακοίνωσαν την κυκλοφορία τους νέου τους album, Kingdom Of Oblivion, από την Stickman Records στις 16 Απριλίου.

Η μπάντα δήλωσε: “Είναι σαφές ότι με το The All Is One ακουστήκαμε σε πολύ ευρύ ακροατήριο και είμαστε τόσο ευγνώμονες όπως πάντα σε όλους εσάς που αφιερώσατε χρόνο για να ακούσετε τη δουλειά μας. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μην γίνουμε μια μπάντα που ασχολείται μόνο με τη νοσταλγία και ο μόνος τρόπος που μπορούμε να το αποφύγουμε είναι να προχωρήσουμε μπροστά και να προσπαθήσουμε να κάνουμε μουσική που να είναι αληθινή. Όταν δείχνετε την εκτίμησή σας αγοράζοντας τους νέους δίσκους μας και όχι μόνο τους παλιούς, αυτό κάνει τα πάντα σημαντικά, και αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να ζητήσουμε.”

Κάποιος θα σκεφτόταν ότι μετά την “Gullvåg Trilogy” – δύο διπλά και ένα μονό άλμπουμ σε μόλις τρία χρόνια – αυτό το εξαιρετικά παραγωγικό τρίο ίσως χρειαζόταν ένα διάλειμμα… αλλά από την άλλη πλευρά, βρισκόμενοι στην καλύτερη στιγμή της άνω των 30 ετών πορείας τους, γιατί να σταματήσουν τώρα; Ειδικά όταν αυξάνουν συνεχώς τα δικά τους επίπεδα ποιότητας. Το μεγαλύτερο μέρος του άλμπουμ ηχογραφήθηκε στη Γαλλία πριν από την πανδημία, αλλά επεκτάθηκε, τροποποιήθηκε και τελικά ολοκληρώθηκε πέρυσι. Η αρχική ιδέα ήταν να συλλεχθούν καλά riffs σε ένα άλμπουμ και να γίνει ένας καθαρός δίσκος σκληρού ροκ, αλλά ο στόχος άλλαξε στην πορεία καθώς ανακάλυψαν ξανά τη folk πλευρά τους και αυτή η ελαφρύτερη πινελιά έδωσε σε όλα μια ωραία αντίθεση.

Τη μίξη στο Kingdom of Oblivion έκανε ο Andrew Scheps και την παραγωγή ο Bent Sæther. Ο Reine Fiske συμμετέχει σε αρκετά κομμάτια.

Το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο Sverre Malling και το σχέδιο είναι του Håvard Gjelseth.

Οι Motorpsycho κυκλοφόρησαν το πρώτο single από το Kingdom Of Oblivion, το The Waning Part 1, ένα τμήμα από το πρώτο κομμάτι. Το Kingdom of Oblivion θα διατίθεται ως 2LP, CD και ψηφιακά. Προ-παραγγείλετε το album εδώ.