Ο Klaus Schulze πέθανε σε ηλικία 74 ετών

Ο Γερμανός πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής Klaus Schulze πέθανε σε ηλικία 74 ετών. Ο γιος του Max επιβεβαίωσε τη θλιβερή είδηση με την παρακάτω ανακοίνωση:

“Με βαθύτατη θλίψη οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Klaus πέθανε χθες, 26 Απριλίου 2022, σε ηλικία 74 ετών μετά από μακρά ασθένεια, αλλά εντελώς ξαφνικά.

Αφήνει πίσω του μια τεράστια μουσική κληρονομιά, τη σύζυγό του, δύο γιους και τέσσερα εγγόνια. Στο όνομά του και στο όνομα της οικογένειας θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την πίστη και την υποστήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια – σημαίνει πολλά για αυτόν!

Η μουσική του θα μείνει και οι αναμνήσεις μας…

Υπάρχουν πολλά περισσότερα να γράψουμε για αυτόν ως άνθρωπο και καλλιτέχνη, αλλά πιθανότατα θα μας έλεγε: αρκετά!

Σύμφωνα με τις επιθυμίες του θα τον αποχαιρετήσουμε στον στενότερο οικογενειακό κύκλο. Τον ξέρετε όπως και αυτό που έλεγε πάντα: η μουσική μου είναι σημαντική, όχι το άτομό μου…

Maximilian Schulze

εκ μέρους της οικογένειας και της ομάδας του Klaus Schulze”

Ο Schulze ξεκίνησε ως ντράμερ των Psy Free το1969 και λίγο μετά έγινε ο πρώτος ντράμερ των Tangerine Dream και έπαιξε στο θρυλικό δισκογραφικό ντεμπούτο της μπάντας, το Electronic Meditation (1970). Λίγο μετά σχημάτισε τους Ash Ra Tempel με τους Manuel Göttsching και Hartmut Enke και έπαιξε στο ομώνυμο ντεμπούτο της μπάντας το 1971 (καθώς και στο Join Inn δύο χρόνια αργότερα). Ο τεράστιος αυτός καλλιτέχνης κυκλοφόρησε πάνω από 60 δίσκους μέσα σε πέντε δεκαετίες υπό το όνομά του ή με το ψευδώνυμο Richard Wahnfried και ήταν μέλος της all-star krautrock μπάντας The Cosmic Jokers.

Συμμετείχε επίσης σε πολυάριθμα albums, μεταξύ των οποίων τα εξής: Walter Wegmüller – Tarot (1971), Sergius Golowin – Lord Krishna Von Goloka (1973), and Stomu Yamashta’s Go (1976).