Λεπτομέρειες για το ‘Chemical Reactions’ των Gavin Harrison & Antoine Fafard

Το Chemical Reactions είναι ένα κοινό album project των Gavin Harrison και Antoine Fafard. Η πρωτότυπη μουσική σε αυτό το άλμπουμ είναι ένα υβρίδιο μεταξύ της progressive-fusion ηχητικής προσέγγισης και του κόσμου της μουσικής δωματίου και της ορχηστρικής μουσικής. Οι συνθέσεις του Fafard αναδεικνύουν το καινοτόμο drumming του Harrison μέσα από αυτό το έντονο και μοναδικό ταξίδι επικών διαστάσεων.

Το album ξεκινά με το Transmutation Circle, ένα κομμάτι στο οποίο τα ντραμς και το ηλεκτρικό μπάσο αλληλεπιδρούν με ένα κουαρτέτο εγχόρδων, ενώ ο Harrison παίζει και μαρίμπα. Αυτό το πρώτο κομμάτι είναι το προσχέδιο σχεδόν του μισού άλμπουμ. Το Singular Quartz ακολουθεί και παρουσιάζει μια διαφορετική ενορχήστρωση όπου τα ντραμς και το μπάσο παίζουν παράλληλα με βιολί, βιολοντσέλο, μιας μαρίμπα και ένα βιμπράφωνο. Σε αυτό το κομμάτι, ο Jerry Goodman που είναι πλέον συχνός συνεργάτης στη μουσική του Fafard, εκτελεί ακουστικά και ηλεκτρικά κομμάτια βιολιού.

Το album ολοκληρώνεται με το Holding Back the Clock και το Chemical Reactions, δύο κομμάτια στα οποία οι Harrison και Fafard παίζουν με την Janáček Philharmonic Orchestra. Βασισμένο στην Ostrava της Τσεχίας, το συμφωνικό σύνολο ηχογραφήθηκε τον Μάρτιο του 2016 με διεύθυνση του Anthony Armore.

Το Chemical Reactions προσφέρει μία πραγματική μίξη μουσικών στυλ. Δημιουργήθηκε για να επεκτείνει τις καλλιτεχνικές πιθανότητες και να ανοίξει νέους ορίζοντες. Το album θα κυκλοφορήσει στις 11 Δεκεμβρίου 2020 από την Harmonic Heresy, σε διανομή της Amplified Distribution.

Προ-παραγγείλετε το Chemical Reactions εδώ.

Track listing:
1. Transmutation Circle (5:06)
2. Atonic Water (4:51)
3. Vision of a Lost Orbit (4:53)
4. Pair of a Perfect Four (5:23)
5. Proto Mundi (10:43)
6. Singular Quartz (4:55)
7. Holding Back the Clock (5:54)
8. Chemical Reactions (8:31)