Ο Burke Shelley των Budgie πέθανε στα 71 του χρόνια

Ο Burke Shelley, τραγουδιστής και μπασίστας της θρυλικής ουαλικής μπάντας των Budgie, πέθανε στα 71 του χρόνια. Την είδηση του θανάτου του μοιράστηκε χθες η κόρη του Ela. Η ίδια έγραψε στο Facebook: “Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω τον θάνατο του πατέρα μου, John Burke Shelley. Πέθανε σήμερα το απόγευμα στον ύπνο του στο νοσοκομείο Heath στο Cardiff, την πόλη γέννησής του. Ήταν 71 ετών. Παρακαλώ σεβαστείτε την οικογένειά μας σε αυτή τη στιγμή. Με αγάπη, τα τέσσερα παιδιά του: Ela, Osian, Dimitri και Nathaniel.”

Πριν από δύο χρόνια, ο Shelley είπε ότι έπασχε από ανεύρυσμα αορτής – ένα επικίνδυνο και μη φυσιολογικό πρήξιμο της κύριας αρτηρίας που παρέχει αίμα στο σώμα. Αντιμετώπιζε επίσης το σύνδρομο Stickler, μια γενετική διαταραχή που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα όρασης, ακοής και αρθρώσεων. Εκείνη την εποχή, είπε στο Wales Online ότι απέρριψε τη χειρουργική επέμβαση λόγω του κινδύνου να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στη σπονδυλική στήλη.

Ο Shelley είχε δηλώσει: “Θέλω να ζήσω ό,τι ζωή μου έχει μείνει και να μην μείνω ανάπηρος. Έχω πίστη στον Θεό και δεν ανησυχώ για το πού θα πάω. Οπότε θα πάω όταν αποφασίσει να με πάρει και, εν τω μεταξύ, θα συνεχίσω να κάνω αυτό που θέλω να κάνω. Τόσο απλά.”

Ο Shelley είπε ότι η χειρουργική επέμβαση που έκανε το 2010 για ανεύρυσμα αορτής οδήγησε σε βλάβη στο διάφραγμά του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τραγουδήσει σωστά.

Το συγκρότημα σχηματίστηκε αρχικά το 1967 στο Cardiff της Ουαλίας, αποτελούμενο από τους Shelley (φωνητικά, μπάσο), Tony Bourge (κιθάρα) και Ray Phillips (τύμπανα) και στις αρχές της δεκαετίας του 1970 είχαν υπογράψει συμφωνία με την MCA Records και διαλύθηκαν στο μέσα της δεκαετίας του ’80 έχοντας κυκλοφορήσει 10 στούντιο άλμπουμ.