Midas Fall, Adolf Plays The Jazz, Absent Without Leave @ Intrepid Fox, 25-04-2014

 

Από τον Λευτέρη Σταθάρα

 

Του ήχου τα καμώματα

 Η μουσική των Midas Fall αποτελεί μια ωραία μίξη post-rock, alternative rock, ηλεκτρονικής μουσικής και όλα αυτά καθοδηγούμενα από τα φωνητικά της Elizabeth Heaton. Οι βρετανοί ξεκίνησαν την πορεία τους μόλις το 2010 με το “Eleven. Return and Revert” και πέρυσι κυκλοφόρησαν τον δεύτερό τους δίσκο με τίτλο “Wilderness”. Με δύο δίσκους και με δύο EP ακόμα στις βαλίτσες τους επισκέπτονται την Ελλάδα για δεύτερη φορά μετά το 2011 στο χώρο του Intrepid Fox. Μαζί τους, δύο ελληνικές μπάντες από το χώρο του post rock, οι Absent Without Leave (solo project του Γιώργου Μαστροκώστα) και οι Adolf Plays The Jazz.

absent01

Από νωρίς φάνηκε ότι θα χρειαστεί υπομονή από τον κόσμο, μιας και οι πόρτες άνοιξαν δεκαπέντε λεπτά μετά τις 21:00 με αρκετούς να βρίσκονται εκεί από νωρίς. Κάποιες τεχνικές δυσκολίες στον ήχο, δεν επέτρεψαν στον Γιώργο Μαστροκώστα να παίξει τα κομμάτια που ήθελε. Κάθε φορά που προσπαθούσε να ξεκινήσει, υπήρχε ένα τεράστιο βουητό, τρίξιμο από τα ντραμς που ήταν στημένα και πολύς ψηφιακός θόρυβος. Πολύ κρίμα, μιας και απ’ ό,τι ξέρω οι Absent Without Leave δεν κάνουν συχνά εμφανίσεις και θα ήταν καλή ευκαιρία να ακουστεί η μουσική τους. Τελικά, λίγο πριν της 22:00 “για τη συμμετοχή” και μόνο, όπως είπε ο Γιώργος, έπαιξε ένα κομμάτι (με όλα τα ηχητικά προβλήματα που προαναφέρθηκαν) και μας αποχαιρέτησε.

 

Στη συνέχεια ανέβηκαν στη σκηνή τα 8 μέλη των Adolf Plays The Jazz. Κάποιο τεχνικό πρόβλημα θα πρέπει να παρουσιάστηκε και adolfplaysthejazz20εδώ, μιας και χρειάστηκαν σχεδόν 45 λεπτά μέχρι το συγκρότημα να ξεκινήσει το set του και μάλιστα με μέτριο προς κακό ήχο. Πέρα από τον θόρυβο και το βουητό, τα όργανα ήταν αρκετά χαμηλά με το σαξόφωνο να μην ακούγεται σχεδόν καθόλου, ενώ μερικές φορές, δεν ακουγόταν ούτε η κιθάρα που είχε κάποια lead σημεία.

Για περίπου μια ώρα πάντως, έπαιξαν τα κομμάτια τους και προσπάθησαν να ζεστάνουν λίγο το κοινό, που όσο περνούσε η ώρα όλο και πύκνωνε. Όλα τα μέλη κατέβαλλαν φιλότιμη προσπάθεια, δημιουργώντας ωραία μουσικά τοπία με τους post rock ήχους τους, με τα samples μαζί με τις κιθάρες  και τον ντράμερ να οδηγεί.

 Μεσάνυχτα πια και τα τέσσερα μέλη των Midas Fall ανέβηκαν στη σκηνή για να παρουσιάσουν κομμάτια από τα 2 άλμπουμ και τα 2 EP τους, αλλά και καινούρια κομμάτια. Ξεκινώντας, ο ήχος φαινόταν να είναι σε καλύτερο midasfall43επίπεδο, μέχρι που η Elizabeth Heaton άρχισε να τραγουδάει και, ή το μικρόφωνο ήταν χαμηλά, ή ήταν κλειστό, με αποτέλεσμα να μην ακούγεται καθόλου. Μετά από δύο κομμάτια, χωρίς να ακούγεται τίποτα και μετά από παρότρυνση του κόσμου το live διακόπηκε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να βρεθεί ποιο ακριβώς ήταν το πρόβλημα με το μικρόφωνο της τραγουδίστριας.

Αμέσως μετά, οι Midas Fall ευχαρίστησαν το κοινό για την υπομονή που έδειξε και έπαιξαν για μία ώρα γεμάτοι ενέργεια. Ο ήχος δεν ήταν πολύ καλός, αλλά κατέβαλλαν αξιέπαινες προσπάθειες, καταφέρνοντας όχι μόνο να είναι  πολύ ευχάριστοι, αλλά και να ικανοποιήσουν τα περίπου 100 άτομα που βρέθηκαν στο Intrepid Fox. Έπαιξαν αρκετά καινούρια κομμάτια, τα οποία κυμαίνονται στο ίδιο post/electro ύφος και τα οποία θα βρίσκονται στον επόμενο δίσκο, τον οποίο περιμένουμε στις αρχές του 2015. Ο ντράμερ Pellat ήταν ιδιαίτερα ενεργητικός, ενώ η Rowan Burn ήταν πολύ καλή και ουσιαστική, ντύνοντας με πολύ ωραία leads τα κομμάτια. Η φωνή της Elizabeth Heaton ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και πραγματικά κάποιες φορές ήταν εντυπωσιακή.

Το encore της βραδιάς, ήτοι το κομμάτι “Century”, ήταν ουσιαστικά απαίτηση του κόσμου, ο οποίος το υποδέχθηκε με ενθουσιασμό. Γενικά ήταν μια φιλότιμη εμφάνιση των Midas Fall, τους οποίους όμως δεν τους βοήθησε πολύ ο ήχος. Μακάρι ο καινούριος τους δίσκος να τους ξαναφέρει στη χώρα μας υπό καλύτερες συνθήκες.

Φωτογραφίες:  Άρτεμις Κονδυλοπούλου  artemis-schubert.com

Be the first to comment

Leave a Reply