Λογαρίδης, Σταύρος (Logaridis, Stavros)

  • Prog Related
  • Δραστηριότητα:  1978 –​ σήμερα
  • Πόλη: Αθήνα
  • Περιγραφή: Contemporary rock / Progressive rock / Progressive Electronic                                               

[wptab name=”Βιογραφία”]

Logaridis, Stavros2Ο Σταύρος Λογαρίδης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1953 και ξεκίνησε την μουσική πριν πάει στο δημοτικό σχολείο με την καθοδήγηση του παππού του. Την πρώτη κιθάρα του την απέκτησε όταν ήταν 10 ετών, όταν πρωτοάκουσε την μουσική των ‘60s. 14 ετών φτιάχνει το συγκρότημα Juniors και τον ίδιο χρόνο το συγκρότημα Sphinx. Οι Sphinx απέσπασαν μαζί με τον Άλεξ Μπανάκη, τον Νάκη Σαρή και τον Μιχάλη Ασπιώτη το πρώτο βραβείο παντουρκικού διαγωνισμού μουσικής που οργάνωσε η εφημερίδα «Hürriyet» τότε. Συνεργάζεται στο στούντιο με τον οργανίστα των Charms και συμμετέχει κάνοντας φωνητικά σε μουσική του Μάνου Χατζηδάκη στις ταινίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Όλα αυτά στα 14 του χρόνια.

 

Στα studios της Polydor γνωρίζεται για πρώτη φορά με τον Κώστα Τουρνά, τον Robert Williams και τον Κ. Παπαϊωάννου. Ενθουσιάζεται από τα τραγούδια κι έτσι ξεκινάνε οι πρόβες και σχηματίζεται το συγκρότημα Poll που θα κάνει δύο μεγάλους δίσκους ορόσημο στην ελληνική σκηνή, το άλμπουμ «Άνθρωπε» και το «Λευκό Album». Ο Σταύρος αποχωρεί από το συγκρότημα όταν οι υπόλοιποι του συγκροτήματος παίρνουν την απόφαση να εμφανιστούν στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1972.

 

Την ίδια χρονιά φτιάχνει το συγκρότημα Ακρίτας και κυκλοφορεί ομώνυμο άλμπουμ, που θεωρείται ένα άλμπουμ – ορόσημο του προοδευτικού ροκ. Οι Ακρίτας συνεργάστηκαν live με τα Μπουρμπούλια της εποχής εκείνης και ηχογράφησαν έξι τραγούδια στη Γερμανία με τον Δ. Παπαχρήστου, τον Α. Τασούλη και τον Γ. Τσουπάκη. Αργότερα θα έρθει στο συγκρότημα και η Α. ΜacKinnon και ο Γ. Παπαδόπουλος με τους οποίους ταξίδεψαν στο Λονδίνο για να γράψουν με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου. Ηχογράφησαν 5 τραγούδια που έχουν μείνει ακυκλοφόρητα μέχρι σήμερα.

 

Το 1978 κυκλοφορεί ο πρώτος προσωπικός δίσκος του το με παραγωγό τον Γιάννη Πετρίδη.

 

Πηγή: Wikipedia.org

 


[/wptab][wptab name=”Επιλεγμένη δισκογραφία”]

1. Stavros Logaridis

 

 

Σταύρος Λογαρίδης
[1978]

   

 


 

[/wptab][wptab name=”Media”]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[/wptab][wptab name=”Σύνδεσμοι”]

facebook-icon    
     

 

     

 


[/wptab]

[end_wptabset]

1 Trackback / Pingback

  1. Σταύρος Λογαρίδης | ProgRocks.gr

Leave a Reply