Οι Alex Lifeson και Geddy Lee “ανυπόμονοι να παίξουν μαζί ξανά”

Σε μια συνέντευξη με το website Make Weird Music, ο Alex Lifeson μίλησε για τον Neil Peart, την πανδημία του Covid-19 και την ελπίδα του να γράψει ξανά μουσική με τον Geddy Lee.

“Αφού ολοκληρώσαμε την τελευταία περιοδεία το 2015, άρχισα να γράφω μόνος μου μουσική”, λέει ο Lifeson. “Ο Geddy δούλευε στο βιβλίο του. Μιλήσαμε για το να συναντηθούμε και να κάνουμε κάποια πράγματα μαζί, αλλά ήταν πολύ, πολύ απασχολημένος, ακόμα και αφού τελείωσε να γράφει το βιβλίο – έκανε περιοδεία. Έτσι δεν έχουμε ποτέ την ευκαιρία να καθίσουμε και να αρχίσουμε να δουλεύουμε ή απλά να διασκεδάζουμε μαζί. Εξακολουθούμε να το συζητάμε και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουμε. Φυσικά, τώρα με την πανδημία είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα. Αλλά είμαστε και οι δύο πρόθυμοι να βρεθούμε και να επιστρέψουμε σε αυτό που κάναμε από τότε που ήμασταν 14 ετών και μας αρέσει ακόμα. Και δουλεύουμε πολύ καλά μαζί, οπότε θα δούμε τι θα συμβεί με αυτό.

Αφού πέθανε Neil, ήταν πολύ δύσκολο να εμπνευστώ ή να παίξω”, αποκαλύπτει. “Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ήμασταν πολύ, πολύ κοντά. Χάνεις όποιον είναι κοντά, είναι ένα βαθύ πράγμα. Και νομίζω ότι και ο Geddy και εγώ περιμέναμε να το κάνουμε καλύτερα. Ο Neil ήταν άρρωστος για τριάμισι χρόνια και κανείς δεν το ήξερε πραγματικά. Λοιπόν, πολλοί άνθρωποι το ήξεραν, αλλά δεν ήταν δημόσιες, οι πληροφορίες. Έτσι σκεφτήκαμε ότι θα είμαστε προετοιμασμένοι για το τέλος όταν έρθει και δεν το κάναμε. Και οι δύο αγωνιστήκαμε πραγματικά με αυτό.

Για μένα, αυτή η πρώτη χρονιά του πένθους είναι το ορόσημο και όταν ξεπεράσεις αυτό, νομίζω ότι δεν ξέρω, είναι μια επέτειος που επεξεργάζεσαι και γίνεται λίγο πιο εύκολο να το χειριστείς. Βλέπω πάντα φωτογραφίες με τον Neil και τον θυμάμαι πάντα και όλα αυτά ήταν δύσκολα, αλλά εδώ και ένα χρόνο σκέφτομαι τις καλές στιγμές που είχαμε μαζί περισσότερο από τη θλίψη.”