Phil Miller (22/1/1949 – 18/10/2017)

Ο Phil Miller, θρυλικός κιθαρίστας της prog σκηνής του Canterbury στα 70s, πέθανε χθες μετά από πολύχρονη μάχη με ασθένεια, στα 68 του χρόνια. Ο Miller γεννήθηκε στο Barnet, Hertfordshire. Υπήρξε μέλος των Delivery, Matching Mole, Hatfield and the North, National Health, Short Wave (με τους Hugh Hopper, Pip Pyle και Didier Malherbe) και μετά εργάστηκε σε solo projects και την μπάντα του n Cahoots, την οποία ίδρυσε το 1982 με τους Richard Sinclair, Elton Dean, Pete Lemer και Pip Pyle. Το 2005 και 2006, ο Miller περιόδευσε με τους στο reunion των Hatfield and the North.

Ήταν αυτοδίδακτος μουσικός και το στυλ του ήταν μοναδικό. Ξεκίνησε να παίζει κιθάρα στα 15 του επηρεασμένος από τους μεγάλους blues κιθαρίστες των 50s, αλλά στα 60s ανακάλυψε το rock και την jazz, τα οποία έβαλε στο παίξιμό του.

  

Robert Wyatt : ” Ο Phil Miller θα προτιμούσε να παίξει μία λάθος νότα παρά μία νότα που θα έπαιζε οποιοσδήποτε άλλος”.

Dave Stewart: “Ο τύπος είχε πάντα την τάση να περιγράφει το παίξιμο του Phil ως εγκρατές, χωρίς εγώ, καλόγουστο κ.τ.λ. Αυτό δεν είναι ακριβώς σωστό. Η φιλοδοξία του είναι να υπνωτίζει το κοινό σε μία κατάσταση παράδοσης μέσω ενός συστήματος περίπλοκων, μυστικοπαθών και συχνά τρομακτικών γκριματσών που έχει τελειοποιήσει”.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης