Ο Maynard James Keenan αποκαλύπτει τη μάχη του με τον κορωνοϊό

O Maynard James Keenan αποκάλυψε πως προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό τον Φεβρουάριο και ακόμα παλεύει με τα συμπτώματα του ιού.

Ο Keenan είπε σε μία συνέντευξή του με το AZ Central website: “Εξακολουθώ να παλεύω με τις συνέπειες, αλλά ήταν άσχημο. Το επέζησα, αλλά δεν ήταν όμορφο. Οπότε έπρεπε σίγουρα να το αντιμετωπίσω. Δεν ήθελα να τρέξω να το φωνάζω. Αλλά είναι πραγματικότητα και υπάρχουν παρενέργειες. Έπρεπε να πάρω μερικά βαριά φάρμακα για να αντιμετωπίσω τα συμπτώματα.

Έχω ακόμα τον βήχα. Κάθε δεύτερη μέρα, έχω αυτό το βήχα γιατί οι πνεύμονες μου εξακολουθούν να έχουν υποστεί βλάβη στις άκρες. Και μόλις ξεπέρασα τη φλεγμονή που συνέβαινε με τον καρπό και τα χέρια μου. Είχα μια αυτοάνοση επίθεση στο σύστημά μου με τη μορφή μιας ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Βασικά, από ό, τι καταλαβαίνω, επιτίθεται σε παράξενα σημεία και είναι τυχαίο. Αυτό λοιπόν έχω. Αυτό ήταν το τίμημα.

Ο Keenan σχολίασε επίσης την ιδέα της προσωπικής ελευθερίας και της χρήσης μάσκας: “Είναι παράλογο. Φοράμε ζώνες ασφαλείας. Δεν καπνίζουμε πια σε τρένα, αεροπλάνα ή ταξί, ή ακόμα και σε εστιατόρια. Υπάρχουν λόγοι για αυτά τα πράγματα. Δεν ξέρω. Αισθάνομαι ότι υπάρχει αυτή η συστροφή στην ιδέα της προσωπικής ελευθερίας, όπου κατά κάποιον τρόπο η ελευθερία είναι σε να μπεις στο σπίτι οποιουδήποτε και να χέσεις το φαγητό άλλων ή να φωνάξεις άσχημα πράγματα στη γιαγιά σου. Αυτό δεν είναι η ελευθερία. Ελευθερία είναι η δυνατότητα να ακολουθήσεις τον τρόπο ζωής σου, να επιδιώξεις αυτό που θέλεις να κάνεις για την οικογένειά σου, για το μέλλον σου, ποια εκπαίδευση θέλεις να αποκτήσεις. Και με αυτήν την ελευθερία έρχεται η ευθύνη να προσέχεις τον εαυτό σου, τον γείτονά σου, την οικογένειά σου, για τον καθένα μας. Έτσι, υπάρχουν ορισμένοι συμβιβασμοί που έρχονται μαζί με την ελευθερία. Δεν είμαι σίγουρος γιατί είναι τόσο δύσκολο να γίνει κατανοητό.”