Ακούστε το πρώτο single των Mildlife από το επερχόμενο album ‘Automatic’

Το 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο album των Mildlife με τίτλο Phase (διαβάστε την κριτική μας εδώ). Το πολύπλοκο μείγμα της jazz, του krautrock και – ίσως ακριβέστερα – των δαιμονικών grooves, προκάλεσε ενθουσιασμό από στόμα σε στόμα εκείνη της χρονιά μεταξύ των ανοιχτόμυαλων DJs και όσων αναζητούν το τέλειο beat.

Με το Automatic, η μπάντα κάνει μία μεγάλη αλλαγή σε σχέση με το ντεμπούτο. Είναι πιο πειθαρχημένο, στοχευμένο και αναμφισβήτητα πιο χορευτικό. Όπως και στο Phase, οι Mildlife δεν φοβούνται να αφήσουν ένα κομμάτι να μεγαλώνει σε διάρκεια χωρίς να υποκύπτουν ποτέ σε αυταρέσκεια. Οι ενορχηστρώσεις, σφιχτά δομημένες χάρη στον Tom Shanahan (μπάσο) και το drumming του Jim Rindfleish, αφήνουν χώρο στους υπόλοιπους να προσθέσουν στοιχεία, όπως τα αιθέρια φωνητικά του Kevin McDowell, καθώς οι Mildlife ολισθαίνουν αβίαστα μεταξύ ζωντανής παράστασης και στουντιακής σύνθεσης. «Τα ηχογραφημένα τραγούδια γίνονται το νέο σημείο αναφοράς για την αναπαραγωγή των τραγουδιών ζωντανά», λέει ο Kevin. Έχουν διαφορετικά αποτελέσματα και παίρνουμε τις αποφάσεις μας για το καθένα βάσει αυτού, αλλά είναι συμβιωτικά και και τα δύο επηρεάζουν το ένα το άλλο. Συνήθως είναι μια αρκετά φυσική ροή από ζωντανά σε ηχογραφημένα και μετά πάλι ζωντανά. “

Το κεντρικό κομμάτι του Automatic είναι το ομώνυμο κομμάτι όπου ακούγεται το συγκρότημα όπως οι Kraftwerk και ο Herbie Hancock κλεισμένοι σε καραντίνα στο εργαστήριο του Bob Moog στο Trumansburg. Είναι μία αλλαγή, αλλά και αυτό που είναι κατά βάση οι Mildlife. Αυτή είναι μουσική στην οποία μπορεί κανείς να χορέψει και όχι η τυπική «χορευτική μουσική» και αυτό είναι ακόμα καλύτερο.

Οι Mildlife έχουν υπογράψει με την θρυλική Heavenly Recordings / Inertia Music για να κυκλοφορήσουν το Rare Air, το νέο single από το επερχόμενο album τους Automatic. Μπορείτε να προπαραγγείλετε το Automatic σε ψηφιακή μορφή, βινύλιο ή cd ΕΔΩ. To album θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Automatic tracklist:

  1. Rare Air
  2. Vapour
  3. Downstream
  4. Citations
  5. Memory Palace
  6. Automatic

Οι Mildlife είναι οι: Adam Halliwell, Kevin McDowell, Jim Rindfleish και Tomas Shanahan. Όλα τα κομμάτια γράφτηκαν και ηχογραφήθηκαν από τους Mildlife σε παραγωγή των ίδιων. Τα Rare Air & Memory Palace γράφτηκαν από τους Mildlife και τον James Donald. Επιπρόσθετα κρουστά από τον Craig Shanahan. Μίξη: Steve Schram, Mastering: Joseph Carra. Artwork: Confetti Studio, Φωτογραφία: Tom Ross.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης