Πρώην μέλη των IQ και Frost* σχημάτισαν τους Rain

Ο πρώην μπασίστας των IQ και Arena, John Jowitt και ο πρώην ντράμερ των Frost* και IQ, Andy Edwards, σχημάτισαν μία νέα μπάντα, τους Rain. Η μπάντα θα κυκλοφορήσει το ντεμπούτο της με τίτλο Singularity τον Νοέμβριο από την GEP Records. Μαζί τους στους Rain βρίσκονται ο τραγουδιστής Mirron και ο κιθαρίστας, κημπορντίστας και τραγουδιστής Rob Groucutt.

Ο Jowitt σχολιάζει: “Έχουν περάσει περίπου δέκα χρόνια από τότε που έπαιξα με τον Andy, τόσο στους IQ όσο και στους Frost – είναι ένα ενστικτώδες rhythm section. Με τους Rain, ο Andy είχε την ευκαιρία να δείξει τι all-round μουσικός είναι. Ο Rob και ο Mirron είναι και οι δύο καταπληκτικοί μουσικοί, τραγουδοποιοί και τραγουδιστές και είναι απλώς ένας υπέροχος συνδυασμός. Είμαι πολύ χαρούμενος που οι παλιοί μας φίλοι στην GEP έδειξαν πίστη στο συγκρότημα – είναι ένα από αυτά τα άλμπουμ που θα αγόραζα αν δεν ήμουν σε αυτό. Είναι prog, αλλά όχι όπως το γνωρίζουμε.”

Ο Edwards σχολιάζει: “Οι Rainδεν είναι project, είναι μια μπάντα και θέλουμε να κάνουμε όλο και περισσότερη μουσική. Αυτή είναι μια dream team για μένα – όλοι είναι πολύ ταλαντούχοι αλλά σε διαφορετικούς τομείς και έτσι το σύνολο είναι μεγαλύτερο από τα μέρη. Και οι Rain είναι επίσης καθαρό prog. Αυτό το άλμπουμ ήταν ένα από τα ευκολότερα άλμπουμ που έχω κάνει ποτέ, όλοι αγαπούν αυτό που κάνουν όλοι οι άλλοι, ήταν χαρά που είχαμε όλες αυτές τις ιδέες!”