Ο Peter Green, ιδρυτικό μέλος των Fleetwood Mac, πέθανε στα 73 του χρόνια

Ο θρυλικός κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Fleetwood Mac, Peter Green, πέθανε στον ύπνο του στα 73 του χρόνια. Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την οικογένεια του Green δημοσίευσαν την εξής ανακοίνωση: “Με μεγάλη θλίψη η οικογένεια του Peter Green ανακοινώνει ότι πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του. Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες.”

Η είδηση ήρθε λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των Fleetwood Mac για την κυκλοφορία boxset για τα πρώτα χρόνια της μπάντας από το 1969 μέχρι το 1974.

Ο blues rock κιθαρίστας από το Bethnal Green του ανατολικού Λονδίνου σχημάτισε τους Fleetwood Mac με τον ντράμερ Mick Fleetwood το 1967, μετά την παρουσία του στους John Mayall’s Bluesbreakers όπου αντικατέστησε τον Eric Clapton. Ο Green έφυγε από την μπάντα μετά από μία συναυλία το 1970 εξαιτίας ψυχολογικών προβλημάτων. Διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια και νοσηλεύτηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’70.

Κυκλοφόρησε επτά solo albums μεταξύ των οποίων τα θρυλικά The End of the Game (1970) και In the Skies (1979) και συνεργάστηκε με πολλούς μουσικούς, όπως οι Otis Spann, Peter Gabriel, Memphis Slim, B.B. King, Toe Fat, Dick Heckstall-Smith και ο παλιός του συνεργάτης στους Peter B’s Looners, κημπορντίστας Peter Bardens (μετά μέλος των Camel) στο solo LP του Bardens με τίτλο The Answer, παίζοντας lead κιθάρα σε μερικά κομμάτια.