Πέθανε στα 50 του χρόνια ο Sean Malone

Ο μπασίστας των Cynic Sean Malone πέθανε στα 50 του χρόνια. Το νέο γνωστοποιήθηκε από τον για πολλά χρόνια συνεργάτη του στους Cynic, Paul Masvidal: “Σήμερα έμαθα ότι πέθανε ο I learned today that Sean Malone. Είμαι μουδιασμένος και βαθιά στενοχωρημένος. Είχε ένα λαμπρό μυαλό, μια ευγενική καρδιά και ήταν ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς που έχω συναντήσει ποτέ. Ξέρω ότι αυτή είναι μια συγκλονιστική απώλεια για τόσους οπαδούς των οποίων τη ζωή άγγιξε με την τέχνη του, όπως είναι για μένα. Παρακαλώ κρατήστε τον στις σκέψεις σας και ακούστε το παίξιμό του για να γιορτάσετε τη ζωή του.”

Ο Malone έγινε μέλος των Cynic λίγο πριν κυκλοφορήσει το κλασικό ντεμπούτο τους Focus το 1993. Μετά τη διάλυση της μπάντας, ο Malone συνέχισε να δουλεύει ως session μπασίστας, συμμετέχοντας σε πάνω από 50 δίσκους. Έγραψε επίσης τέσσερα βιβλία, τα Music Theory For Bassists, Dictionary Of Bass Grooves, Rock Bass, και A Portrait of Jaco: The Solos Collection για το Hal Leonard Corporation. Στον ακαδημαϊκό τομέα, ο Malone δημοσίευσε εργασίες στη θεωρία και και τη μουσική αντίληψη και έκανε παρουσιάσεις σε συνέδρια όπως στα Society for Music Theory, The International Conference of Music and Gesture, και The Glenn Gould Conference και δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Central Missouri και το Carnegie Mellon University ως αναπληρωτής καθηγητής μουσικής θεωρίας.

Ο Malone κυκλοφόρησε ένα solo album, το Cortlandt, το 1996 και ήταν υπεύθυνος για την ηχογράφηση του ντεμπούτου των Gordian Knot το 1999. Επέστρεψε στους Cynic τον Μάιο του 2008 και έπαιξε με την μπάντα για το μεγαλύτερο μέρος της προηγούμενης δεκαετίας.

Ο Malone είναι το δεύτερο μέλος της κλασικής σύνθεσης των Cynic που πέθανε το 2020. Τον Ιανουάριο, ο ντράμερ Sean Reinert βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην California. Ήταν μόλις 48 ετών. Τότε, ο Malone δημοσίευσε μία ανακοίνωση στην οποία επαινούσε τον πρώην συνεργάτη του λέγοντας πως ο Reinert “προσέφερε την εμπιστοσύνη του σε κάθε πρόβα, κάθε ηχογράφηση και κάθε συναυλία που κάναμε ποτέ, και είναι πιθανό ότι δεν θα ξαναζήσω το ίδιο. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε όλοι τυχεροί που είμαστε ζωντανοί όσο ο Sean Reinert έκανε μουσική.”