Ο Brann Dailor και ο Bill Kelliher περιγράφουν το νέο album των Mastodon

Ο Brann Dailor των has Mastodon μίλησε για το πολυαναμενόμενο νέο studio album της μπάντας σε συνέντευξη στο νέο τεύχος του Metal Hammer. Ο Dailor αποκάλυψε: “Είναι όλο σχεδιασμένο πια. Υπάρχουν μερικά μεγάλα, μεγάλα heavy riffs, τα οποία μου αρέσουν, καθώς και τεχνική κιθάρα από τον Brent Hinds που περιέχει μερικά από τα πιο δύσκολα πράγματα στα οποία έχω κληθεί να βάλω ντραμς ποτέ. Οπότε υπάρχει super-progginess από τη μεριά του και μερικές υπέροχες στιγμές. Αλλά υπάρχουν και πιο rock κομμάτια μέσα. Υπάρχει επίσης heavy και γρήγορο υλικό. Αλλά πολύ από αυτό είναι κάπως doomy. Εκεί είμαστε!”

Το μέχρι σήμερα άτιτλο album αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2021 και πιθανότατα θα περιλαμβάνει και το κομμάτι που ηχογράφησαν για την ταινία Bill And Ted Face The Music.

Προηγουμένως, μιλώντας με το RRBG podcast, ο κιθαρίστας Bill Kelliher είχε πει πως “γράφει σαν τρελός” για τον νέο δίσκο, προσθέτοντας: “Είναι διαφορετικό από το Emperor Of Sand, αλλά έχει ένα δικό του παλμό. Σίγουρα έχει πιο πολύ Neurosis σκληράδα, απλοποιημένα κιθαριστικά μέρη – και ο Brann πάντα κάνει demo τις περισσότερες φωνητικές του ιδέες γιατί πάντα έχει μελωδίες. Τραγουδάει σε πολύ από το υλικό, τουλάχιστον για τα demo.  Τα φωνητικά είναι κάπως στο στυλ του Asleep in the Deep – τρόπον τινά σαν Radiohead: πραγματικά μελωδικά με πολλές φωνητικές αρμονίες.