Στην υγεία μας με μπύρα Opeth!

Opeth-Imperial-Stout-Beer-now-a-thing

Οι Opeth ανακοίνωσαν ότι συνεργάζονται με την Northern Monk Brewery από το Leeds και θα κυκλοφορήσουν την πρώτη τους μπύρα, μια imperial stout με 9,2% αλκοόλ. Η περιγραφή που έδωσε η μπάντα είναι: “Η “XXV Anniversary Imperial Stout” είναι μια μπύρα περιορισμένη, σε 1700 μπουκάλια. Έρχεται από το ισχυρότερο Stout Porter που παρασκευάστηκε στη Βρετανία τον 18ο αιώνα από 10 διαφορετικές βύνες με περίπλοκη γεύση. Μεγάλη, σκοτεινή που γεμίζει το στόμα με αρώματα και νότες από πλούσια σοκολάτα, toffee και καφέ.”

Ο Mikael Åkerfeldt είναι ενθουσιασμένος για την μπύρα και δήλωσε: “Μπορεί να είμαστε κυρίως μουσικοί, αλλά είμαστε και επίσης beer drinkers. Αγαπάμε την μπύρα. Αγαπάμε την καλή μπύρα. Έχουμε γίνει γευσιγνώστες το τελευταίο καιρό. Όχι ιδιαίτερα σνομπ βέβαια. Απλώς αγαπάμε το καλό φαγητό και το καλό ποτό. Οπότε όταν το Northern Monk brewery μας πρότεινε να φτιάξουμε μια μπύρα δεν θα μπορούσαμε να πούμε όχι. Αλλά, πιστέψτε με, έχουμε απορρίψει πολλές προσφορές για αλκοολικά ποτά με το logo των Opeth. Σε αυτή τη ζυθοποιία έχουν πολλές ιδέες για ωραίες μπύρες. Προσκάλεσαν και τον Fredrik και τον Axe για να δούνε μάλιστα όλη την διαδικασία στο Leeds. Περιττό να σας πω ότι στο τέλος ήταν και οι δύο μεθυσμένοι αλλά καταφέραμε να κανονίσουμε όλες τις λεπτομέρειες για την μπύρα μας. Πέρα από την Imperial Stout θα κυκλοφορήσουμε και μια ωραία pale ale στις αρχές του 2016. Ξέρω πως δεν είμαστε ούτε οι πρώτη ούτε η τελευταία μπάντα που φτιάχνει την μπύρα της. Αυτό που ξέρω είναι ότι είναι μια εξαιρετικής ποιότητας μπύρα και θα ευχαριστηθώ πολύ να την έχω στη συλλογή μου για τα Χριστούγεννα.”

Η μπύρα κοστίζει 12 λίρες και μπορείτε να την αγοράσετε από το site της Northen Monk Brewery. Δυστυχώς όμως αποστολές γίνονται μόνο στην Αγγλία.