Ηρακλής & Λερναία Ύδρα (Iraklis & Lernaia Ydra)

  • Progressive Folk
  • Δραστηριότητα: 1972 – ?
  • Πόλη: Αθήνα       
  • Περιγραφή: Progressive Folk / Psychedelic rock

[wptab name=”Βιογραφία”]

Iraklis & Lernaia YdraΤο συγκρότημα σχηματίστηκε από τον Ηρακλή Τριανταφυλλίδη το 1972, αναμιγνύοντας παραδοσιακά στοιχεία με ροκ. Πρόκειται για την μετεξέλιξη του γκρουπ «Ηρακλής & DNA».

Μετά τα ταξίδια του Τριανταφυλλίδη στη Γερμανία, τις ηχογραφήσεις του προσωπικού του διπλού δίσκου «Σε Άλλους Κόσμους» [1976] και ζωντανές εμφανίσεις, το 1976 ξαναδημιουργούνται οι «Λερναία Ύδρα» με νέα σύνθεση. Οι συναυλίες έχουν μεγάλη επιτυχία και το κοινό τους ακολουθεί, όμως οι εσωτερικές τριβές στο πολυμελές γκρουπ και η έλλειψη οικονομικών πόρων δεν το αφήνουν να συνεχίσει την επιτυχημένη του πορεία.

Στην επόμενη φάση, μετά από καιρό, ο Ηρακλής ανασυγκροτεί τo γκρουπ «Λερναία Ύδρα». Παρ’ όλες τις επιτυχημένες συναυλίες τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ο Ηρακλής ξαναφεύγει για το εξωτερικό απ’ όπου γυρνά και ανασυντάσσει το γκρουπ με σύνθεση αυτή τη φορά τους: Μαριάννα (φωνή), Γιώργο Σιέρα (κιθάρα, φωνητικά), Ηρακλή Σαριδάκη (κιθάρα), Μιχάλη Νικολαΐδη (μπάσο), Θάνο Παπαποστόλου (τύμπανα). Αργότερα στη θέση των Σιέρα και Σαριδάκη έρχεται ο Τάσος Καλιανιώτης, και πολύ αργότερα στα τύμπανα ο Στέλιος Ζαχαρίου.

Το φθινόπωρο του 1980 ο Ηρακλής ανασυγκροτεί μια νέα «Λερναία Ύδρα», έχοντας τον Μιχάλη στο μπάσο και τον Τάσο Φωτοδήμο (τύμπανα), Γιάννη Γιοκαρίνη (πλήκτρα, φωνητικά), Πάνο Πατσόγλου (τρομπόνι) και Γιάννη Κικινή (σαξόφωνο και φλάουτο).

Το 1981 οι «Λερναία Ύδρα» αλλάζουν σύνθεση, και με σταθερούς τους Μιχάλη και Φωτοδήμο, προστίθεται ο Χρήστος Λαγός (κιθάρα) και ο Νίκος Ζιώγαλας (φωνή). Με αυτό το σχήμα παίζουν επί μία σεζόν με τους “Φατμέ”. Την εποχή εκείνη κυκλοφόρησε σε ανεξάρτητη παραγωγή το άλμπουμ «Παίζεις με τις μηχανές», ενώ παράλληλα δίνονται παραστάσεις και σε άλλους χώρους.

Το 1984 κυκλοφορούν ένα νέο LP με τίτλο «Η Στιγμή» ενώ οι συναυλίες του συγκροτήματος, εκτός από όλη την Ελλάδα, φτάνουν το 1985 μέχρι το Βελιγράδι, με εντυπωσιακή επιτυχία. Στα τέλη του 1985 το σχήμα μένει τρίο (Κιθάρα – Μπάσο – Τύμπανα) με πιο Jazz-rock ήχο.  Το συγκρότημα συνέχισε με διαφορετικά σχήματα δίνοντας επιτυχημένες συναυλίες.

 

Πηγή: wikipedia.org

 


[/wptab][wptab name=”Δισκογραφία”]

1. Paizeis Me Tis Michanes

2. Stigmi

Παίζεις Με Τις Μηχανές
[1981]
Η Στιγμή
[1984]

 


 

[/wptab][wptab name=”Media”]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[/wptab]

[wptab name=”Σύνδεσμοι”]

 

     

 


[/wptab][end_wptabset]

Be the first to comment

Leave a Reply