Ο Gordon Haskell, πρώην τραγουδιστής / μπασίστας των King Crimson, πέθανε 74 ετών

Ο Gordon Haskell πέθανε στα 74 του. Ο Haskell συμμετείχε στην μπάντα του φίλου του από το σχολείο Robert Fripp πριν τους King Cirmson με το όνομα League Of Gentlemen, καθώς και την psychedelic pop μπάντα Fleur de Lys (εκείνη την περίοδο μοιραζόταν ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο με τον Jimi Hendrix). Συνεργάστηκε με τους King Crimson το 1970 όταν συμμετείχε ως guest τραγουδιστής στο In the Wake Of Poseidon τραγουδώντας το Cadence & Cascade. Του ζητήθηκε να γίνει μέλος της μπάντας το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς και έπαιξε μπάσο και τραγούδησε στο Lizard, το τελευταίο album των King Crimson που ηχογραφήθηκε στα Wessex Studios. Η εμπειρία δεν ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη για τον Gordon και με πικρία μετάνιωσε που είχε ΄την απόφασή του να προσχωρήσει στο συγκρότημα.

Η επίσημη σελίδα των King Crimson’s στο Facebook σχολίασε “Η σελίδα του Gordon Haskell στο Facebook ανακοίνωσε ότι ο Gordon πέθανε. ΟΙ μέρες του στους KC δεν ήταν μια ιδιαίτερα ευτυχισμένη περίοδος της μεγάλης του καριέρας, αλλά η συμβολή του στο In The Wake Of Poseidon και ιδιαίτερα στο Lizard χαίρει μεγάλου θαυμασμού στην κοινότητα των Crimson.”

Ο Haskell κυκλοφόρησε το προσωπικό album It Is And It Isn’t in 1971 μέσω της Atlantic Records στο οποίο συμμετείχε ο τότε μελλοντικός μπασίστας / τραγουδιστής των King Crimson, John Wetton και αργότερα παρά λίγο να γίνει μέλος των folk proggers Stackridge. Μετά από δυσκολίες ως solo καλλιτέχνης για μερικά χρόνια, το How Wonderful You Are από τον δίσκο Look Out του 2001 έφτασε στο No. 2 των UK charts. Η επιτυχία οδήγησε σε ένα μεγάλο συμβόλαιο με την EastWest Records, για την οποία κυκλοφόρησε το Harry’s Bar album το 2002. Ο Haskell είχε κυκλοφορήσει το The Cat Who’s Got The Cream νωρίτερα τον ίδιο χρόνο.