Πρώτο video και λεπτομέρειες για το νέο album των Tusmørke

Οι Tusmørke, η πιο αντισυμβατική prog μπάντα της Νορβηγίας επέστρεψε, αυτή τη φορά με διπλό concept album, που είναι πέρα από επικό, πέρα από τη ζωή και υπεράνω του θανάτου!

Σε αυτό το δίσκο συνειδητοποιούν ένα όνειρο τόσο παλι;o όσο το ίδιο το συγκρότημα. Όταν σχηματίστηκαν το 1994, υπήρχε ένα σχέδιο για την ηχογράφηση ενός πρωτότυπου άλμπουμ σχετικά με τα δανέζικα διατηρημένα πτώματα. Σαν παιδιά, επισκέφτηκαν τα μουσεία του Moesgaard και του Silkeborg και εντυπωσιάστηκαν από τα μαύρα σώματα με πορτοκαλί μαλλιά. Λίγο αργότερα, ανακάλυψαν το heavy metal.

“Είναι αστείο το ότι μπορείς να αγαπάς ένα είδος από τα 7 σου και να μην έχεις μάθει ποτέ να το παίζεις”, δηλώνουν οι ίδιοι.

Ο τίτλος Nordisk Krim (Σκανδιναβικό Έγκλημα) αναφέρονται στο ότι τα διατηρημένα πτώματα χρησιμοποιήθηκαν αρχικά για αστυνομικές έρευνες. Το Nordisk Κrim γιορτάζει τα πρόθυμα θύματα των αρχαίων εγκλημάτων, εκείνα των οποίων τα σώματα βρίσκονται στο έλος αλλά οι ψυχές είναι μεταξύ των αστεριών στον ουρανό. Οι Tusmørke δεν παραλείπουν να μας διδάξουν για την αρχαία ξεχασμένη ιστορία.

Tracklist:

  1. Ride the Whimbrel
  2. Age of Iron Man
  3. Mumia
  4. Cauldron Bog
  5. Dog’s Flesh
  6. Moss Goddess
  7. Black Incubation
  8. Et Moselik
  9. Heksejakt
  10. (The Marvellous and Murderous) Mysteries of Sacrifice