Λεπτομέρειες για το επερχόμενο album των Motorpsycho

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2017 το νέο άλμπουμ των Motorpsycho με τίτλο ‘The Tower’ θα κυκλοφορήσει από την Rune Grammofon / Stickman Records ως διπλό LP, διπλό CD και θα είναι επίσης διαθέσιμο ψηφιακά.

Το άλμπουμ έγινε σε παραγωγή της μπάντας με μηχανικό ήχου τον Noah Shain και εκτελεστικό παραγωγό τον Dave Raphael στο White Buffalo στο LA. Η μπάντα και οι συνεργάτες τους έλπιζαν να ολοκληρώσουν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς σε περίοδο τριών εβδομάδων και η διαδικασία άρχισε στις 6 Μαρτίου. Μετά από δέκα ημέρες για την ηχογράφηση των βασικών κομματιών για το πιο δύσκολο υλικό στο White Buffalo, η συμμορία κατέλυσε στο Rancho De La Luna στο Joshua Tree για να επικεντρωθεί σε λίγο πιο χαλαρό υλικό. Τρεις αποτελεσματικές ημέρες με τον Hayden Scott και τον Dave Catching εκεί στην έρημο, πρόσθεσε λίγο φως στο επικρατές σκοτάδι στο μεγαλύτερο μέρος του υλικού και επίσης λίγο καθαρό αέρα ερήμου. Η υπόλοιπη εβδομάδα ξοδεύτηκε στο L.A. για τις ηχογραφήσεις των φωνητικών και την προσθήκη overdubs.

Μετά από μερικές εβδομάδες περαιτέρω εργασίας στη Νορβηγία, ο Noah Shain έκανε τη μίξη των τραγουδιών στο L.A. τον Μάιο και ο Wim Bult το mastering στο Apeldoorn στα τέλη Ιουνίου. Ο Dave Raphael επέβλεψε αυτές τις φάσεις του έργου και αυτός είναι ο άνθρωπος που ευθύνεται για τον ήχο αυτού του δίσκου.

Όπως πάντα τεντώνοντας τα όρια της μουσικής τους κατανόησης και αναζητώντας νέους τρόπους έκφρασης, αυτό είναι ένα πολύ περιπετειώδες άλμπουμ ακόμα και από τα δεδομένα των Motorpsycho. Είναι προφανές ότι τόσο το νέο περιβάλλον όσο και οι νέοι “συνωμότες” επηρέασαν την μπάντα. Αυτό δεν ακούγεται σαν κανένα προηγούμενο άλμπουμ του Motorpsycho! Μουσικά αυτό είναι εν μέρει το πιο σκληρό άλμπουμ που έχουν κάνει οι Motorpsycho εδώ και αρκετό καιρό και το υλικό κυμαίνεται από σύντομο και γλυκό έως μακροσκελές και άγριο – ακόμη και αγγίζοντας σε heavy ή stoner rock σε σημεία. Σίγουρα έχει μια πιο εκρηκτική φύση από το μεγαλύτερο μέρος του τελευταίου άλμπουμ τους Here Be Monsters: οι ήχοι είναι εντονότεροι και τα riffs πιο βαριά και αν το τελευταίο άλμπουμ για μερικούς ίσως ήταν πολύ εσωστρεφές, αυτό το άλμπουμ αντανακλά την περίοδο κατά την οποία γράφτηκε. Και αφορά περισσότερο στο εμείς παρά στο εγώ – στις αλλαγές στην κοινωνία και όχι τόσο σε προσωπικά ζητήματα. Αυτές είναι παράξενες ημέρες και οι στίχοι αντικατοπτρίζουν ακριβώς αυτό.

By using the ProgRocks.gr website you agree to our use of cookies. ☒Accept