Η κυκλοφορία του νέου δίσκου των Motorpsycho «The Crucible» τον Φεβρουάριο του 2019

Η Stickman Records ανακοίνωσε την κυκλοφορία του The Crucible, της επόμενης κυκλοφορίας μετά το The Tower από τους Motorpsycho (οι κριτικές μας εδώ) το οποίο ψηφίστηκε ως #1 album της χρονιάς 2017 από τους συντάκτες του progrocks.gr. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επερχόμενη κυκλοφορία του νέου άλμπουμ των Motorpsycho με τίτλο The Crucible! Η ημερομηνία κυκλοφορίας ορίζεται για τις 15 Φεβρουαρίου 2019 σε βινύλιο, CD και ψηφιακά. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν, αλλά εδώ ακολουθεί μια μικρή γεύση για εσάς:

Crucible
noun
cru·​ci·​ble | \ˈkrü-sə-bəl
1: a severe test
2: a place or situation in which concentrated forces interact to cause or influence change or development

Τόσο οπτικά όσο και μουσικά, το The Crucible ξεκινά εκεί όπου τελείωσε το τελευταίο άλμπουμ The Tower, αλλά σύντομα παίρνει τη δική του απόχρωση και είναι σαφές ότι δεν μπορεί να ονομαστεί «sequel»: αυτό είναι μεγάλο βήμα πιο πέρα από οπουδήποτε η μπάντα τόλμησε στο στον The Tower. Αν και είναι ευρύτερο στιχουργικά, είναι ακόμη πιο έντονα επικεντρωμένο μουσικά και, ει δυνατόν, ακόμα πιο ιδιοσυγκρασιακό και «νησιωτικό» από ποτέ. Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για ένα άλμπουμ των Motorpsycho. Οι Motorpsycho ήταν πάντα πάρα πολύ γενναίοι για τους οπαδούς του prog αλλά και μουσικά δύσκαμπτοι για τους οπαδούς του πανκ, και καθώς η έκκλησή τους γίνεται όλο και πιο επιλεκτική, εξακολουθούν να γεμίζουν όλες τις ρωγμές, τα σκαμνιά ή τις καρέκλες που μπορεί κανείς να σκεφτεί να βάλει στο δρόμο τους. ‘Prog rock’; Καλέστε το Motorpsychodelia!

Το The Crucible ηχογραφήθηκε στα Studios Monnow Valley στην Ουαλία τον Αύγουστο του 2018 από τους Hans Magnus Ryan (κιθάρες, φωνητικά), Bent Sæther (μπάσο, φωνητικά) και Tomas Järmyr (τύμπανα), με συμπαραγωγούς τους Andrew Scheps και Deathprod. Σε αυτά τα αυτιά και προς ικανοποίηση της μπάντας, αυτή η συμπαραγωγή λειτούργησε θαυμάσια και οδήγησε σε ένα όμορφα δημιουργημένο δίσκο, μικρότερο σε μέγεθος αλλά τουλάχιστον ισάξιο σε φιλοδοξία με τον διάσημο προκάτοχό του. Είναι κατά κάποιο τρόπο τόσο πιο εστιασμένο όσο και πυκνότερο στο περιεχόμενο, αλλά και πιο φιλόδοξο από το The Tower. Κάποιος ίσως πιστεύει ότι αυτό αναγκαστικά έχει ως αποτέλεσμα μια μειωμένη «ηχητική επίθεση», αλλά το άλμπουμ εξακολουθεί να αποτελεί ένα εκπληκτικό πακέτο, όπως κάθε καλός rock δίσκος οφείλει.