Ανακοινώθηκε από τους Riverside ο κιθαρίστας για τις live εμφανίσεις

Οι Riverside κατέληξαν στον κιθαρίστα που θα παίξει μαζί τους στις live εμφανίσεις, αν και δε γίνεται καμία αναφορά για το αν θα ηχογραφήσει μαζί τους στον επερχόμενο δίσκο. Ένα-ένα λοιπόν τα βήματα, και απ’ότι φαίνεται το συγκεκριμένο έγινε πιο πολύ με γνώμονα κατά πόσο θα κολλήσει ως προσωπικότητα με τα εναπομείναντα μέλη των Riverside και γι’αυτό επιλέχθηκε ένας από τον ήδη υπάρχων κύκλο τους. Συγκεκριμένα διαβάζουμε στο επίσημο site της μπάντας: «Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε πως για όλες τις live εμφανίσεις μας για το 2017 θα συμμετέχει μαζί μας ο φίλος μας Maciej Meller, ο κιθαρίστας χάρη στον οποίο η μουσική μας θα αποδοθεί όπως πρέπει , όχι μόνο επειδή είναι ένας πολύ καλός μουσικός, αλλά επειδή πάνω απ’όλα είναι μετριοπαθής και σεμνός, και αυτά τα πράγματα πάντα ήταν σημαντικά για εμάς επί σκηνής.»

Ο Mariusz Duda αναφέρει κατόπιν: «Γνωρίζω τον Maciej πριν τους Riverside. Τον ξέρω για την ακρίβεια  από το 1993 όπου παίξαμε μαζί σε ένα festival, εγώ με τους Xanadu και εκείνος με τους Deep River, οι οποίοι μετεξελίχθηκαν στους Quidam. Για χρόνια καταφέραμε να μάθουμε ο ένας τον άλλο αρκετά καλά, συνθέσαμε ακόμα και μαζί. Το 2008 ο Maciej έκανε μια guest εμφάνιση στο πρώτο album των Lunatic Soul, στο τραγούδι Adrift και αργότερα το 2015 ηχογραφήσαμε ένα album το οποίο κυκλοφόρησε στο τέλος της ίδιας χρονιάς με τον τίτλο Meller Gołyźniak Duda. Ξέρουμε πως αντιλαμβάνεται ο καθένας τη μουσική. Είμαστε συνομήλικες, όπως και ο Piotrek Grudziński, και έχουμε κοινές επιρροές. Δεν θα ήταν δύσκολο να βρούμε έναν μουσικό που να παίζει τα πάντα οποιαδήποτε στιγμή, έναν τεχνικά καταρτισμένο που θα επισκίαζε τους πάντες με τα χαρίσματά του και τις ικανότητές του. Ωστόσο ήταν πραγματικά δύσκολο να βρούμε κάποιον που να μπορεί να μεταδώσει τη μουσική και τον χαρακτήρα του συγκροτήματος στη σκηνή και ταυτόχρονα να προσθέσει σε αυτά με τον δικό του ήχο και ερμηνεία. Από την αρχή φάνηκε πως ο Maciej ήταν ο μοναδικός που θα μπορούσε να συμπληρώσει το κενό στη μπάντα μας. Το ξέρω πως χάρη σε αυτόν θα δείτε πάλι μια ενωμένη μπάντα στη σκηνή. Και το να είμαστε εκεί πάνω ενωμένοι ήταν πάντα η κινητήριος δύναμη των Riverside. Οι Riverside πέρασαν το πρώτο τους test σε δύο κατάμεστες συναυλίες στο Progresja στην Βαρσοβία όπου έπαιξαν μπροστά σε 4.000 ανθρώπους. Η «Towards the Blue Horizon» περιοδεία είναι η επιστροφή του γκρουπ με μια διαφορετική μουσική κατεύθυνση. Οι συνθέσεις που θα παιχτούν θα αποτυπώσουν την πρόσφατη ιστορία και τα τελευταία γεγονότα.

Είμαστε πιο έμπειροι, ώριμοι και σοβαροί και ανοίγουμε άλλο ένα κεφάλαιο στη μουσική μας καριέρα. Θα θέλαμε να δώσουμε τα καλύτερα show για αυτή τη χρονιά και ξέρουμε πως αυτή η περιοδεία θα είναι εξαιρετική και μοναδική γιατί κάθε εμφάνιση θα διακατέχεται από διαφορετικά συναισθήματα. Σας καλούμε όλους να τα ζήσετε αυτά τα συναισθήματα σε μια από τις συναυλίες μας»